Rusia trimite întăriri în Harkov: blindate şi tunuri pentru a opri contraofensiva ucraineană

Rusia trimite întăriri în Harkov: blindate şi tunuri pentru a opri contraofensiva ucraineană

Contraofensiva ucraineană în regiunea Harkov pentru recucerirea teritoriilor ocupate a determinat Rusia să trimită trupe și armament suplimentar în zonă. Au loc lupte ”crâncene” la Balaklia și Şevcenkove.

Soldații ucraineni au realizat o străpungere în regiunea Harkov Foto: EFE/EPA

Agențiile ruse de presă au publicat imagini în care apar mai multe camioane militare care trag după ele tunuri grele, dar şi vehicule blindate, informează News.ro .

Anunțul desfășurării trupelor rusești făcut de Ministerul rus al Apărării după trimiterea armamentului și a trupelor are loc în contextul în care forțele ucrainene s-au mobilizat pentru a recupera teritoriile ocupate de militarii ruși în regiunea Harkov, situată la frontiera cu Rusia, în nord-estul Ucrainei.

Vitali Gancev, un oficial rus de rang înalt, a anunţat vineri la postul rus de televiziune Rossiia 24 că ”lupte crâncene” erau în curs în jurul oraşului Balaklia.

”Nu mai deţinem controlul la Balaklia. Încercări de a disloca forţele ucrainene sunt în curs, însă luptele de acolo sunt crâncene, iar trupele noastre sunt reţinute în apropiere”, a declarat el.

Potrivit acestuia, lupte grele au loc şi în apropiere de localitatea Şevcenkove.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...