Rusia: Un avion de vânătoare Su-25 s-a prăbușit; pilotul nu a supraviețuit

Rusia: Un avion de vânătoare Su-25 s-a prăbușit; pilotul nu a supraviețuit

Un avion de vânătoare rusesc Su-25 s-a prăbușit luni seara în timpul unui exercițiu de rutină în regiunea Stavropol (sud-vestul Rusiei), a relatat agenția de presă RIA Novosti, citând surse ale Ministerului rus al Apărării. 'Astăzi (luni) ora (locală) 19:23, un avion Su-25 s-a prăbușit în zona aerodromului Budionnvosk, regiunea Stavropol, în timpul unui antrenament de rutină', menționează un comunicat al Ministerului rus al Apărării, citat de Interfax.

La bordul avionului cu reacție se afla un singur pilot, care nu a supraviețuit.

În timpul exercițiului, avionul decolase fără muniție la bord, conform agențiilor de presă citate. Aparatul de zbor a căzut într-o zonă nelocuită, în apropiere de aeroportul militar Budionnovsk.

O comisie creată ad-hoc de Ministerul rus al Apărării, din care fac parte și experți în securitatea zborului ai forțelor aeriene, urmează să investigheze acest incident.

La începutul lunii februarie, un elicopter militar Mi-8 s-a prăbușit în regiunea Pskov (nord-estul Rusiei). În urma incidentului au murit trei piloți și un instructor tehnician. După cum au stabilit anchetatorii, cauza accidentului a fost o defecțiune tehnică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”