Rusia: Un tribunal decide menţinerea în închisoare până pe 24 aprilie a patru marinari ucraineni capturaţi anul trecut

Rusia: Un tribunal decide menţinerea în închisoare până pe 24 aprilie a patru marinari ucraineni capturaţi anul trecut

Un tribunal din Moscova a decis miercuri că patru marinari ucraineni capturaţi de Rusia anul trecut în largul ţărmurilor peninsulei Crimeea ar trebui ţinuţi în detenţie, înainte de proces, până pe 24 aprilie, potrivit agenţiilor ruse de presă, citate de Reuters.

Rusia a sechestrat trei nave ucrainene şi echipajele lor totalizând 24 de persoane pe 25 noiembrie 2018 în apropiere de peninsula Crimeea, anexată de către Moscova, acuzându-i de intrare ilegală în apele ruseşti, acuzaţii respinse de către Kiev.

În decizii similare marţi, tribunalul a prelungit perioada de detenţie pentru ceilalţi 20 de marinari ucraineni până pe 24 aprilie şi în cazul a patru dintre ei până pe 26 aprilie.

Statele Unite ale Americii (SUA) şi Uniunea Europeană (UE) au făcut apel la Rusia să-i elibereze pe marinari, dar Kremlinul a afirmat că ei trebuie trimişi în judecată. Nu a fost stabilită nici o dată pentru proces.

Moscova ar putea să-i predea pe marinari în cadrul unui acord privind schimbul de prizonieri cu Ucraina la sfârşitul acestui an, indica o sursă diplomatică săptămâna trecută, citată de cotidianul pro-Kremlin Izvestia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…