Rusia 'va plăti un preţ ridicat dacă utilizează arme chimice' în Ucraina (Joe Biden)

Rusia 'va plăti un preţ ridicat dacă utilizează arme chimice' în Ucraina (Joe Biden)

Rusia "va plăti un preţ ridicat dacă utilizează arme chimice" în Ucraina, a avertizat preşedintele american Joe Biden în cadrul unui discurs susţinut vineri la Casa Albă, în care a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei, printre care şi interzicerea importurilor de caviar, vodcă şi diamante, relatează AFP.

Statele occidentale sunt îngrijorate de o posibilă utilizare a armelor chimice de către Moscova în Ucraina. La rândul său, Rusia acuză Washingtonul şi Kievul că gestionează laboratoare destinate producerii de arme biologice în ţară, ceea ce a fost dezminţit de cele două ţări. O reuniune a Consiliului de Securitate a ONU pe această temă va avea loc vineri, la ora 16.00 GMT.

De asemenea, preşedintele SUA s-a angajat vineri să evite "o confruntare directă între NATO şi Rusia", întrucât ar provoca "Al Treilea Război Mondial".

"Nu vom lupta un război împotriva Rusiei în Ucraina", a mai spus liderul american la Casa Albă.

Joe Biden a anunţat vineri că SUA şi aliaţii lor au decis să excludă Rusia din regimul normal de reciprocitate care reglementează comerţul mondial, ceea ce deschide calea impunerii de tarife vamale punitive în replică la invadarea Ucrainei.

"Luăm de asemenea măsuri suplimentare pentru a interzice (importurile din) sectoarele cele mai importante ale economiei ruse, în special produsele de mare, vodca şi diamantele", a declarat preşedintele SUA.

Moscova a beneficiat până acum de un statut comercial aşa-zis al "naţiunii celei mai favorizate", care permitea schimbul liber de bunuri şi servicii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...