Rusia va 'urgenta' livrarea rachetelor S-400 către Turcia (Vladimir Putin)

Rusia va 'urgenta' livrarea rachetelor S-400 către Turcia (Vladimir Putin)

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi la Ankara că ţara sa va 'urgenta' livrarea sistemelor ruse apărare antiaeriană S-400 comandate de Turcia, relatează AFP.

"Am discutat despre realizarea contractului pentru livrarea de S-400. Am luat decizia să urgentăm livrările acestor sisteme de apărare", a declarat şeful statului rus în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara a apărat decizia ţării sale de a cumpăra aceste rachete, o decizie care a suscitat rezerve şi critici printre aliaţii Turciei din cadrul NATO din cauza incompatibilităţii cu sistemele de apărare ale Alianţei Nord-Atlantice.

"În legătură cu aceste S-400, este o decizie care aparţine Turciei (...) Am încheiat un acord privind (sistemele) S-400, am închis acest dosar, este o afacere încheiată", a spus el.

În septembrie, Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Moscova şi Ankara au semnat un contract pentru achiziţionarea acestor sisteme de apărare antiaeriană, iar în decembrie un consilier al preşedintele Vladimir Putin a informat că acordul a fost finalizat.

Anunţul acestui contract a fost perceput ca o manifestare a revoltei preşedintelui turc, pe fondul gravelor tensiuni cu mai mulţi lideri europeni şi cu Statele Unite.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...