Rusia: Vladimir Putin supervizează tiruri cu rachete strategice, în cadrul unor manevre militare de amploare

Preşedintele rus Vladimir Putin a supervizat joi manevre militare implicând 12.000 de soldaţi şi lansarea a 16 rachete balistice şi de croazieră, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, relatează AFP.

Aceste exerciţii numite "Grom-2019" (Tunet- 2019) se derulează de marţi în întreaga Rusie. Ele includ, între altele, tiruri de rachete balistice Iars şi Sineva, lansate de triada nucleară rusă la sol, în aer şi pe mare.

Televiziunea l-a prezentat pe Vladimir Putin la o întâlnire cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, apoi supervizând aceste manevre din Centrul naţional de control al apărării, principalul post de comandă al armatei ruse.

În total, potrivit armatei ruse, 12.000 de soldaţi participă la aceste exerciţii "de natură numai defensivă", al căror obiectiv este de "a forma trupele pentru implementarea de măsuri vizând descurajarea unui duşman potenţial".

Ministerul Apărării a anunţat că submarine ale flotei ruse au lansat rachete balistice din Marea Barents, în Arctica, şi din Marea Ohoţk, în Extremul Orient rus. Rachetele lor au aterizat în Kamceatka (Extremul Orient rus) şi pe un teren de antrenament din nord-vestul ţării.

O rachetă Iars a fost lansată de pe un teren de antrenament din Pleseţk (nord) spre o ţintă din Kamceatka, a precizat aceeaşi sursă.

"Toate rachetele şi-au atins ţintele", a dat asigurări ministerul.

Exerciţiile Grom-2019 au loc la puţin peste două luni de la retragerea din tratatul INF (Tratatul privind forţele nucleare intermediare), semnat de Washington şi Moscova în timpul Războiului rece, care interzicea rachetele cu rază de acţiune între 500 şi 5.500 km.

Rusia organizează cu regularitate mari manevre militare, în special în luna septembrie a fiecărui an, când sunt mobilizaţi mai multe zeci de mii de militari.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul