Rusia voia să captureze oraşele cheie ale Ucrainei în două zile (serviciile secrete ucrainene)

Rusia voia să captureze oraşele cheie ale Ucrainei în două zile (serviciile secrete ucrainene)

Armata rusă plănuia să cucerească oraşele cheie ale Ucrainei - Kiev, Harkov şi Herson - într-o "operaţiune specială" de două zile, dar blitzkrieg-ul lui Vladimir Putin a eşuat lamentabil, pentru că în cinci zile armata ucraineană a respins toate atacurile inamice asupra acestor oraşe, relatează agenţia de presă Unian, citând surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene.

Rusia nu a reuşit să-şi realizeze rapid planurile, deoarece serviciile de informaţii ruseşti i-au furnizat preşedintelui Vladimir Putin date nerealiste despre capacităţile forţelor armate ucrainene.

Federaţia Rusă cheltuieşte pentru războiul în Ucraina circa 20 de miliarde de dolari zilnic, potrivit serviciilor de informaţii ale Kievului.

Rusia a pierdut deja iniţiativa în acţiunile militare în Ucraina, a apreciat pentru Unian fostul ministru ucrainean al apărării (2019-2020) Andrei Zagarodniuk.

"Pot urma noi strategii ale inamicului, dar aceasta nu va schimba situaţia", a declarat el pentru postul de televiziune Rada.

"Este clar că forţele militare ruse nu se apropie de ale noastre în ceea ce priveşte pregătirea.Este clar că şi-au aruncat forţele pe care le-au putut aloca. Şi nu a funcţionat. Principala veste pe care am aflat-o este că le vine foarte greu, încearcă să mobilizeze Belarus, suntem informaţi. Într-adevăr, Belarus urmează să fie inclus în ofensiva generală a Rusiei", a afirmat fostul ministru ucrainean. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”