Rusia/Serbia: Preşedintele Aleksandar Vucic, decorat cu ordinul Aleksandr Nevski de către Vladimir Putin

Rusia/Serbia: Preşedintele Aleksandar Vucic, decorat cu ordinul Aleksandr Nevski de către Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a decorat pe şeful statului sârb, Aleksandar Vucic, cu ordinul Aleksandr Nevski pentru contribuţia sa majoră în dezvoltarea cooperării multilaterale cu Federaţia Rusă, a anunţat luni serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenţia de presă TASS.

'Şeful statului rus a semnat un decret privind decorarea preşedintelui (Serbiei) Aleksandar Vucic cu ordinul Aleksandr Nevski pentru contribuţia sa personală majoră în dezvoltarea cooperării multilaterale cu Federaţia Rusă', se menţionează în comunicatul Kremlinului.

Preşedintele Serbiei este un oaspete frecvent la Moscova, remarcă în acest context presa rusă. În octombrie, el a efectuat o vizită în capitala Rusiei pentru o întâlnire cu Vladimir Putin după escaladarea situaţiei din Kosovo. Aleksandar Vucic a declarat presei după discuţiile cu liderul rus că l-a informat pe acesta 'până la cel mai mic detaliu cu privire la situaţia din Kosovo' şi că 'este foarte mulţumit de această întâlnire', aminteşte cotidianul rusesc Kommersant.

Kremlinul a anunţat anterior că preşedintele Vladimir Putin are programată pentru luna ianuarie o vizită de lucru în Serbia. La rândul său, Vucic anunţase că îl aşteaptă pe şeful statului rus într-o vizită la Belgrad în data de 17 ianuarie, conform media sârbe.

În Serbia, preşedintele Aleksandar Vucic se confruntă în ultimele săptămâni cu o amplă mişcare de contestare, reproşându-i-se acte de corupţie şi modul autoritar de conducere pe fondul deteriorării situaţiei politice şi economice interne.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina