Rusia/SUA: Paul Manafort dorește investigarea scurgerilor de informații difuzate de CNN

Rusia/SUA: Paul Manafort dorește investigarea scurgerilor de informații difuzate de CNN

Purtătorul de cuvânt al lui Paul Manafort, fostul șef de campanie al actualului președinte american Donald Trump, i-a cerut marți inspectorului general al Departamentului de Justiție al SUA să investigheze scurgerile de informații, după ce CNN a dezvăluit că Manafort a fost supravegheat în baza unor ordine secrete ale justiției, informează Reuters.

Jason Maloni, purtătorul de cuvânt al lui Manafort, a anunțat că i-a cerut Departamentului de Justiție să 'dea publicitate orice discuție interceptate care îl implică pe el și pe orice non-american, astfel ca părțile interesate să poată ajunge la aceeași concluzie ca Departamentul de Justiție: nu există nicio dovadă acolo'.

Supravegherea lui Manafort, personaj-cheie în ancheta Departamentului de Justiție american privind amestecul Rusiei în campania electorală din SUA, a durat până la începutul lui 2017, 'incluzând perioada în care se știa că Paul Manafort discută cu președintele Donald Trump', a relatat CNN.

Manafort a fost supravegheat în cadrul unei anchete a FBI ce a demarat în 2014 cu privire la activitatea unor firme de consultanță din Washington pentru fostul partid aflat la putere în Ucraina. Supravegherea a fost întreruptă în 2016 și apoi reluată.

Interceptările serviciilor de securitate au inclus 'comunicații care au creat îngrijorare în rândul investigatorilor, conform cărora Manafort i-ar fi încurajat pe ruși să ajute la campanie', a raportat CNN.

Paul Manafort a participat în iunie 2016, alături de fiul și ginerele lui Trump, Donald Trump Jr. și Jared Kushner, la o întrevedere cu un avocat rus, în scopul presupus de a aduna informații compromițătoare despre contracandidata democrată Hillary Clinton, a mai dezvăluit CNN.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?