Rușii anunță deja cine va fi premierul propus de Dragnea

Rușii anunță deja cine va fi premierul propus de Dragnea

Rușii anunță deja cine va fi premierul propus de Dragnea. „Sursele noastre confirmă intenția lui Liviu Dragnea de a nominaliza o femeie ca premier, e un om de partid cu experință ca demnitar și cu recunoaștere internațională.”, scrie publicația afiliată Kremlinului,  Sputnik .

Articolul din Sputnik:

Este o realitate faptul că marele partid construit de Ion Iliescu și de Adrian Năstase a ajuns într-o criză de valori — se poate spun echiar că fenomenul s-a cronicizat. Iar faptul este dovedit de nominalizările în guvern, dar și în parlament sau în fruntea județelor. Asta nu înseamnă că alte forțe politice stau mai bine la acest capitol — dimpotrivă.

Chiar desemnarea lui Sorin Grindeanu a fost o surpriză la vremea respectivă, iar acum în spațiul public se vehiculeează faptul că următorul premier va fi o femeie. Iar faptul că două dintre persoanele cele mai apropiate de Liviu Dragnea sunt femei — Olguța Vasilescu și Carmen Dan — întărește aceste presupuneri.

Cu toate acestea, chiar dacă cele două au dovedit multă conștiinciozitate în îndeplinirea dificilelor atribuții ministeriale, cele două nu dovedesc că ar putea face față primei funcții din Executiv. Nu au nici studiile necesare, nici prezența lor în medii internaționale nu a fost un succes.

O altă variantă este experimentata Rovana Plumb, un politican intelligent, cu mare experiență, inclusiv în relația cu structurile europene. Rovana Plumb este un membru respectat al PSD, aparține unei generații mai vechi a partidului, dar se pare că, din cauza unor legături cu diverși lideri istorici nu este în vizorul autoritarului Liviu Dragnea.

Din informațiile Sputnik, alegerea lui Liviu Dragnea s-ar îndrepta către Ana Birchall, fostul ministru al Afacerilor Europene în guvernul Grindeanu. Pe frumoasa politiciană o recomandă înalta pregătire profesională atât în drept cât și în economie-finanțe,experiența diplomatică, relațiile internaționale extreme de active, precum și o excelentă cunoaștere a limbii engleze.  Ana Birchall este o persoană cultă, distinsă, dar și extrem de ambițioasă, în același timp un excelent negociator, aceasta datorită anilor petrecuți la o importantă firmă de avocatură din New York, dar și experineței dobândite la MAE, la cabinetul premierului, în parlament sau ca ministru.

Cu alte cuvinte, nominalizarea Anei Birchall ar fi o adevărată lovitură pentru PSD, pentru că ar oferi României poate cel mai bine pregătit premier de la Adrian Năstase încoace. În plus, Ana Birchall ar face o figură deosebită și ar reprezenta România la un nivel foarte înalt pe plan internațional.

Ana Birchall este prahoveancă, născută în Mizil, pe 30 august 1973. Este căsătorită de aproape 19 de ani cu omul de afaceri american Martyn Birchall, cu care are un băiat, Andrew James John Birchall. Așa cum scriam, Ana Birchall are un CV impresionant, începând cu studiile. A absolvit Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale Nicolae Titulescu cu bursă de merit în fiecare an, fiind șef de promoţie, și licențiată în 1996, în Ştiinţe Juridice, la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti. Între 1999 și 2000 a urmat cursurile de Masterat în drept (L.LM.) la celebra Yale Law School, Yale University, din SUA. A urmat și specializări în Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar — Bancară şi Comercială şi Dreptul Internaţional. Între 2000 și 2002 și-a susținut teza de Doctorat în drept tot la prestigioasa Yale Law School (J.S.D.) Yale University SUA, ca bursier Goldman Scholarship.

 Și ca experienţă profesională CV-ul Anei Birchal este impresionant. După terminarea doctoratului 2002- 2003 a lucrat ca avocat la firma White & Case LLP, din New York, unde s-a specializat în principal în dreptul falimentului şi restructurări financiar- bancare. Ca o curiozitate, a lucrat chiar la cazul ENRON, caz de care s-a ocupat actualul șef al FBI, Chris Wray. Revine în țară, în 2003, de atunci ocupând funcții de consilier la MAE, la cabinetul Primului ministru, la Parlament. Din 2012 este deputat. Din 2015 este Preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor. Din aprilie 2014 este Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu Statele Unite ale Americii (funcţie neretribuită). Deasemenea este partener în multe organizații internaționale.

A lucrat și ca avocat cu mari firma din țară, dar a urmat și o carieră de cadru universitar, predând la mai multe universități. Este autoarea mai multor cărți și studii de specialitate, dar și a unor lucrări didactice. S-a înscris în PSD în 2005, a ocupat diverse funcții în partid, în prezent fiind Secretar General Adjunct pentru Relații Internaționale.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...