„Rușii au adus o cantitate mare de arme și echipamente”/Începe marea bătălie pentru Herson!

„Rușii au adus o cantitate mare de arme și echipamente”/Începe marea bătălie pentru Herson!

Rusia ar putea lansa o ofensivă în regiunea ucraineană din sud Herson pentru a încerca să mai smulgă din elanul Kievului și și-a consolidat vizibil forțele în regiune, a declarat joi generalul ucrainean Oleksii Hromov, conform The Guardian.

Soldați ruși în Hersonul ocupatFoto: Twitter

Rusia ocupă teritorii extinse din sudul Ucrainei pe care le-a capturat în fazele inițiale ale invaziei declanșate pe 24 februarie, dar Kievul a promis să efectueze o contraofensivă majoră și a folosit armament occidental sofisticat pentru a lovi liniile de aprovizionare și depozitele de muniție rusești, scrie Reuters.

Hromov a spus că Rusia a adus o cantitate masivă de arme și echipamente în nord-estul regiunii Herson, importantă din punct de vedere strategic, mare parte din aceasta fiind ocupată de Rusia.

El a declarat într-o conferință de presă:

„Este posibil ca inamicul ar putea sau va încerca să efectueze operațiuni ofensive în adâncul teritoriului nostru, pentru a prelua inițiativa și să amenințe progresul nostru, pentru a forța astfel armata ucraineană să oprească extinderea capetelor de pod și să treacă în defensivă”.

În est, generalul Oleksii Hromov spune că Ucraina și-a îmbunătățit poziția tactică în jurul orașului Sloviansk, recucerind două sate, dar că forțele ruse încearcă să captureze orașul Avdiivka și satul Piski.

Forțele ucrainene au fost nevoite să cedeze teritoriu acolo, trecând la apărarea zonei din sudul orașului Avdiivka și părăsind mina de cărbune Butivka, a mai arătat el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”