Rușii au lovit din nou porturile ucrainene de la Dunăre Izmail și Reni

Rușii au lovit din nou porturile ucrainene de la Dunăre Izmail și Reni

În cursul nopții de 07.12.2023, dronele rusești au atacat mai multe obiective ale infrastructurii ucrainene, în special din Regiunea Odesa. În porturile Izmail și Reni au fost semnalate mai multe explozii, iar un șofer de camioane a fost ucis, a informat Oleh Kiper, șeful administrației militare din regiunea Odesa, citat de pravda.ua.

"Noaptea trecută, teroriștii ruși au atacat zona Izmail cu drone de atac timp de aproape două ore. Forțele noastre de apărare aeriană au doborât majoritatea dronelor Shahed, dar, din păcate, unele și-au atins ținta“, a spus Kiper.

Forțele de Apărare din sudul Ucrainei au raportat că, prin lansarea de drone asupra infrastructurii portuare din regiunea Dunării, rușii se folosesc din nou de caracteristicile specifice ale peisajului și de proximitatea frontierei de stat.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au distrus 11 drone Shahed-131/136, dar infrastructura portuară a fost lovită.

Potrivit surselor rusești, pe timpul nopții, alertele de raid aerian din Regiunea Odesa și din alte zone ale Ucrainei au durat cel puțin patru ore și jumătate.

Loviturile de pe teritoriul localității Izmail au vizat o serie de obiective portuare implicate în asigurarea logistică a Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind înregistrate cel puțin patru sosiri ale dronelor rusești. Au fost afectate, în special, locurile prin care se efectuează transbordarea carburanților și lubrifianților, precum și a armelor și munițiilor destinate militarilor ucraineni.

Mai multe explozii au fost înregistrate și într-un alt port ucrainean de la Dunăre, respectiv portul Reni, tot din regiunea Odesa. În presa ucraineană, au apărut o serie de comentarii, în care s-a precizat că “totul este bine” și că “apărarea antiaeriană lucrează”.

Ulterior, cerul nopții de deasupra portului s-a luminat de la flăcările infrastructurii care ardea.

Potrivit părții ruse, în cursul serii, au fost executate noi atacuri cu rachete și drone asupra mai multor aerodromuri de pe teritoriul Ucrainei, fiind lovit, între altele, aerodromul Starokonstantinov din regiunea Hmelnițki.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”