Rușii deschid alte fronturi de luptă. Luptele s-au „înrăutăţit semnificativ” în nord-est

Rușii deschid alte fronturi de luptă. Luptele s-au „înrăutăţit semnificativ” în nord-est

Luptele de-a lungul porţiunii de nord a frontului din estul Ucrainei s-au „înrăutăţit semnificativ” în ultimele zile, a transmis sâmbătă comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sirski, potrivit Reuters.

Rușii lansează ofensive pe alte fronturi în timp ce ucrainenii sunt concentrați în sud FOTO PROFIMED

Forţele ruse au reușit să se regrupeze după ce au suferit pierderi şi atacă în jurul satului Makiivka şi în direcţia oraşului Kupiansk, a spus acesta, care a vizitat trupele ucrainene din zonă.

El a adăugat că forţele ruse fac „zeci” de asalturi în fiecare zi, dar trupele ucrainene erau pregătite şi rezistă.

„Inamicul, după ce a suferit pierderi, s-a regrupat în două luni și a lansat acțiuni ofensive active în zona Makiivka și ulterior pe frontul Kupiansk. Lupte grele sunt în curs de desfășurare.

Obiectivul principal al inamicului este înfrângerea unei grupări a trupelor noastre, încercuirea Kupianskului [Harkov] şi să ajungă la râul Oskil.

Inamicul efectuează zilnic zeci de atacuri folosind grupuri de asalt asistate de vehicule blindate și efectuează focuri grele de mortier și artilerie asupra pozițiilor noastre.

Cu toate acestea, soldații noștri sunt pregătiți pentru acest scenariu și îi dau inamicului o ripostă bună. Aceștia [rușii] au suferit pierderi semnificative și nu au reușit să obțină niciun progres substanțial”, a afirmat Sirski, citat de o platformă militară oficială.

Aceste evoluţii survin în timp ce forţele ruse bombardează intens oraşul strategic Avdeevka, într-o secţiune diferită a frontului estic, în ceea ce oficiali ruşi şi occidentali au spus că echivalează cu o nouă ofensivă și despre care ucrainenii spun că este cea mai importantă de până acum asupra orașului puternic fortificat.

Rusia vrea să ocupe întreaga regiune Donețk până la sfârșitul anului

Ocupanții ruși au stabilit un nou termen-limită pentru a ajunge la granițele administrative ale regiunii Donețk, și astfel de a o cuceri în întregime, și anume 31 decembrie, a afirmat Vitalii Barabaș, șeful administrației militare a orașului Avdiivka, la Ukrainske Radio.

„Ei realizează că, dacă vor captura terenul înalt din Avdiivka, le va fi mai ușor să ajungă la Pokrovsk și apoi mai departe. De aceea, Avdiivka este extrem de importantă pentru ei”, a explicat el, subliniind că în prezent rușii bombardează intens orașul și practic îl fac una cu pământul.

Forțele rusești au bombardat vineri, pentru a patra zi consecutiv, orașul Avdiivka din estul Ucrainei, atât Moscova, cât și Washingtonul considerând că intensificarea luptelor reprezintă o nouă ofensivă în cadrul invaziei declanșate în urmă cu 19 luni, relatează Reuters.

În Avdiivka, cunoscută pentru marea sa uzină de cocserie din inima industrială a regiunii Donbas oficialii au declarat că au loc lupte grele pentru a patra zi consecutiv.

"Ei au rezerve substanțiale de personal și echipamente. Avdiivka este complet în flăcări. Ei trag, folosind tot ce au. Spitalul este din nou sub tir, la fel ca și clădirile administrative și centrul nostru de voluntari”, a spus vineri Vitali Barabaș, șeful administrației militar, pentru televiziunea națională ucraineană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat