Rușii se așteaptă să fie atacați și îşi întăresc poziţiile la frontiera cu Ucraina

Rușii se așteaptă să fie atacați și îşi întăresc poziţiile la frontiera cu Ucraina

Rusia a început să îşi întărească şi extindă poziţiile defensive de-a lungul frontierei recunoscute internaţional cu Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării britanic, în cel mai recent raport al serviciilor sale de informaţii.

Război în Ucraina FOTO: Profimedia

Operaţiuni de săpare de şanţuri au fost raportate în regiunea rusă de frontieră Belgorod încă de la sfârşitul lui aprilie, însă noile construcţii sunt mai elaborate şi "proiectate să respingă un atac mecanizat", a precizat ministerul britanic pe Twitter, transmite Agerpres.

Chiar dacă aceste operaţiuni ar putea constitui în parte un efort pentru a "menţine sentimentul patriotic" în interiorul Rusiei , ele ar putea de asemenea să arate că unii dintre cei care iau decizii în această ţară consideră că "există o ameninţare credibilă de invazie din partea forţelor ucrainene", adaugă serviciile de informaţii britanice.

De când Rusia a lansat o invazie la scară largă asupra Ucrainei, Ministerul Apărării britanic publică rapoarte zilnice ale serviciilor sale de informaţii cu privire la cursul războiului, pentru a combate relatările Moscovei şi a-i ţine pe aliaţii săi la curent.

Moscova acuză Londra de campanie de dezinformare ţintită.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava