Rușii se pâng că americanii le-au tăiat telefonul de la consulatul din New York înainte de învestirea lui Biden

Rușii se pâng că americanii le-au tăiat telefonul de la consulatul din New York înainte de învestirea lui Biden

Ambasada Rusiei în SUA i-a acuzat pe americani că au tăiat brusc liniile telefonice la consulatul din New York chiar înainte cu o zi de încheierea mandatului lui Donald Trump, transmite The Moscow Times.

Consulatul a transmis că mai multe linii telefonice au fost deconectate simultan, creând mari probleme pentru diaspora rusă din New York.

Incidentul vine în contextul unor tensiuni generate după marele scandal privind atacurile cibernetice împotriva principalelor agenții federale americane atribuite rușilor, dar și pe fondul acuzațiilor privind ingerința rusă în alegerile americane.

Într-o declarație pe Facebook, ambasada din Washington a susținut că a notificat Departamentul de Stat, cerând ”rezolvarea de urgență” a problemelor care afectează grav activitatea misiunii diplomatice.

Și consulatul s-a adresat Departamentului de Stat, filiala New York. Diplomații ruși se plâng că nu mai pot oferi servicii de asistență consulară cetățenilor ruși.

Agenția de presă rusă TASS a relatat că în jur de 30 de linii telefonice au fost deconectate mai bine de 24 de ore, în ceea ce consulatul numește ”un incident fără precedent”.

RIA Novosti a relatat că Departamentul de Stat nu a primit nicio sesizare privind problemele sau vreo solicitare din partea diplomaților ruși.

În schimb, site-ul de propaganda rusă Sputnik a citat o persoană identificată drept managerul Verizon Chris Seriko potrivit căreia compania sa lucrează la remedierea situației.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 Așa o fi?

5 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani