„Rușii sunt șocați să vadă cât de inaptă e armata lor în Ucraina”

„Rușii sunt șocați să vadă cât de inaptă e armata lor în Ucraina”

Fostul ambasador al Marii Britanii la Moscova afirmă că rușii sunt șocați că forțele armate ale țării s-au dovedit atât de „inapte” în războiul din Ucraina, relatează Insider .

Tancuri rusești distruse în UcrainaFoto: Twitter

Sir Andrew Wood, ambasadorul britanic în Rusia între 1995 și 2000, a făcut declarația în timpul unui interviu acordat marți televiziunii Sky News .

„A fost un șoc pentru ruși să se vadă atât de inapți din punct de vedere militar”, a afirmat acesta, adăugând că rușii se așteptau ca armata lor să poată cuceri rapid Ucraina și apoi să o stăpânească.

„Este un contrast complet nu doar cu ceea ce se așteptau, dar și cu pe ceea ce se bazau - nu era doar viteza victoriei, ei presupuneau de asemenea că vor putea practic să conducă Ucraina după aceea”, afirmă Wood.

„Ei au avut o încredere foarte mare în forțele lor armate, o încredere mai mare decât în guvern în general. Este un șoc teribil pentru ei”, mai spune fostul ambasador.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo