Rușii susțin că au doborât un OZN. Cum arăta misteriosul „obiect” distrus apărarea antiaeriană VIDEO

Rușii susțin că au doborât un OZN. Cum arăta misteriosul „obiect” distrus apărarea antiaeriană VIDEO

Un obiect misterios, descris de o agenție de presă locală rusă ca fiind un „OZN”, a fost doborât în regiunea Rostov din sudul Rusiei, a anunțat guvernatorul regiunii pe Telegram, notează Newsweek.

FOTO: Captură Video

Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov, a scris pe Telegram că un obiect de mici dimensiuni în formă de minge a fost descoperit zburând „în vânt” la o altitudine de aproximativ un kilometru și jumătate pe 3 ianuarie. În condițiile în care obiectul a fost reperat deasupra satului Sultan Sala din districtul Myasnikovsky din regiune, Golubev a declarat că „s-a luat decizia de a-l lichida”.

„Îi îndemn pe toți să rămână calmi. Pentru a asigura securitatea, toate forțele și mijloacele sunt implicate. Cerul este acoperit de apărări antiaeriene”, a adăugat el, fără a preciza despre ce obiect este vorba.

O imagine partajată pe rețelele de socializare rusești arată un obiect deasupra regiunii Rostov din sudul Rusiei, la 3 ianuarie 2023. Guvernatorul regional a declarat că un obiect a fost doborât în zona care a fost scena unor atacuri cu drone.

Relatând comentariile sale, publicația locală de știri Pivyet Rostov a publicat un titlu care spunea că „un OZN sub forma unei mingi a fost doborât pe cer”.

Canalele Telegram din acea noapte au descris modul în care au funcționat sistemele de apărare aeriană din Rostov. Canalul Ostorozhna, Novosti a publicat o înregistrare video care arăta un obiect strălucitor care zbura și apoi exploda pe cer.

„Uite, a mai plecat unul”, se aude spunând în clip. Un martor a povestit pentru canalul de televiziune cum „a avut loc o explozie foarte puternică” și că „totul în casă s-a cutremurat. Ne-am dat seama că apărarea aeriană era în funcțiune”.

Newsweek a contactat biroul guvernatorului pentru comentarii suplimentare.

Rostov se învecinează cu Marea Azov, care este legată de Marea Neagră prin Strâmtoarea Kerch, un loc strategic pentru ambele părți ale războiului din Ucraina. De la începutul invaziei lui Vladimir Putin , oblastul de lângă Ucraina a fost supus unor bombardamente regulate și unor atacuri cu drone.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...