Rusofilul Iulian Capsali, propus de AUR în conducerea TVR. Ipochimenul, un anti-vaccinist promovat de propaganda oficială a Rusiei

Rusofilul Iulian Capsali, propus de AUR în conducerea TVR. Ipochimenul, un anti-vaccinist promovat de propaganda oficială a Rusiei

AUR l-a propus oficial pe Iulian Capsali pentru poziția de supleant în Consiliul de Administrație al TVR, potrivit documentului consultat de G4Media.ro. Alături de Capsali, AUR a mai propus-o la televiziunea publică pe Dorothea Ionescu, iar la Radio România pe Sorin Faur și Fabian Cristian Radu.

Iulian Capsali este un susținător de teorii conspiraționiste, anti-mască și anti-vaccin, participant la mitingurile AUR împotriva măștii, și care s-a infectat cu Covid de două ori în nouă luni.

După apariția cazurilor de Covid în România, Iulian Capsali (55 de ani) s-a afirmat ca unul dintre ”vârfurile de lance” ale taberei care contestă măsurile luate de autorități, minimalizând impactul bolii și promovând teorii conspiraționiste.

Fost jurnalist de presă scrisă, realizator și producător de televiziune și director al cotidianului România Liberă, Capsali este cunoscut, de mai mult timp, în special în cercurile online ”conservatoare”, pentru tonul rusofil și anti-occidental.

Folosind deseori insulte și jigniri la adresa celor pe care îi consideră parte a ”Dictaturii politico-medicale” – ”teroristul medical Streinu-Cercel”, ”psihopatul Arafat”, ”Demenții de la guvernare”, ”fiul de securist bolșevic Orban”, ”Triada demonică Arafat – Johannis – Orban este cea mai mare plagă”, Capsali întreabă: ”Despre ce rahat de pandemie vorbim când decesele din acest an, la nivel național, sunt cam la aceleași cote cu anul precedent, conform INS! Asistăm cu toții la ridicarea unui nou cult simoniac-progresist, în care vaccinul, idolul elitelor corporatocrate, folosit în suprimarea Libertății, trebuie să se substituie, fiind noul cult soteriologic (salvaționist), trebuie prin urmare să-L înlocuiască pe adevăratul Mesia.”

El a militat intens contra interzicerii accesului la pelerinajele din toamna anului trecut și a scris că ”Mă rog la Dumnezeu ca ierarhia noastră să reziste ispitei de a se face preș ca ierarhia greacă în promovarea vaccinului”. Una dintre postările sale are titlul ”JOS MASCA!”

El este promovat constant de Sputnik, oficiosul Kremlinului, care îl prezintă într-o lumină pozitivă.

Ce propuneri au făcut restul partidelor:

PSD: Georgică Severin, Lucian Ghimiși, Elena Anca Dindirică și Radu Vințeanu la TVR, Ruxandra Săraru, Mircea Pospai, Radu Herjeu și Răzvan Ioan Dincă la Radio România.

USR: Valentin – Andrei Enescu și Gabriel Gherghescu la TVR, Liviu Cătălin Popescu și Gabriel Basarabescu la Radio România.

UDMR: Hajnalka Nagy-Debreczeni și Aliz-Timea Anderco la TVR, Anamaria Bodoczi și Brigitta-Eva Zahoranszki la Radio România

PNL: Radu Carp și Mihai Firica la TVR, Alexandra Bogdan și Radu F. Alexandru la Radio România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa