Rybakina, prima finalistă de la Australian Open: Va primi o sumă uriașă și va urca spectaculos în ierarhia WTA

Rybakina, prima finalistă de la Australian Open: Va primi o sumă uriașă și va urca spectaculos în ierarhia WTA

Experții Eurosport au avut dreptate! În analiza semifinalelor turneului de la Australian Open, atât Barbara Schett, cât și Mats Wilander au spus că Elena Rybakina (Kazahstan, 23 de ani, 25 WTA) e mare favorită la trofeul pus la bătaie, în proba de simplu. Iar joi dimineață, campioana en-titre de la Wimbledon a confirmat așteptările specialiștilor.

Elena Rybakina, pe val la Australian Open 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

În confruntarea cu Victoria Azarenka (Belarus, 33 de ani, 24 WTA), Rybakina a făcut un meci mare. Sportiva din Kazahstan a irosit o minge de set, la 5-3, însă, în ciuda acestei șanse ratate, și-a păstrat calmul și a tranșat setul, la tiebreak (7-4). În actul secund, Rybakina a dominat, s-a dus la 5-2 și și-a tranșat victoria, după o oră și 43 de minute: 7-6, 6-3.

În finala de sâmbătă, Rybakina va întâlni învingătoarea duelului Aryna Sabalenka (5 WTA) – Magda Linette (45 WTA). Până atunci, Elena și-a asigurat un cec în valoare de 1.091.496 de dolari americani.

În plus, în clasamentul live, actualizat în timp real , ea a urcat până pe locul 10 WTA. E cea mai bună clasare din cariera lui Rybakina de până acum. De reamintit că, anul trecut, în ciuda triumfului de la Wimbledon, sportiva din Kazahstan n-a primit punctele aferente victoriei în ierarhia mondială. Asta din cauza deciziei Federației Internaționale de Tenis (ITF) de a lăsa Grand Slam-ul londonez fără puncte, după excluderea sportivilor din Rusia și Belarus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”