S-a întâmplat în direct, la BBC...

S-a întâmplat în direct, la BBC...

Fostul prim-ministru israelian Naftali Bennett a spus că BBC nu are „claritate morală” și le-a transmis prezentatorilor postului TV britanic să le fie rușine în timpul unei intervenții în direct.

Bennett a spus că BBC „a luat o parte” în relatările sale despre conflictul actual din Orientul Mijlociu.

În timpul interviului în direct, Victoria Derbyshire, una dintre cele mai reputate specialiste în politică externă de la BBC, i-a lecturat lui Bennett un citat din Convenția de la Geneva, în special articolul 43.

Ea a spus: „Părțile în conflict își vor limita operațiunile la distrugerea sau slăbirea resurselor militare ale adversarului și vor face o distincție între populația civilă și combatanți. Și între obiecte civile și obiective militare”.

Bennett a răspuns: „Tocmai asta facem. Tocmai de aceea le permitem civililor să se evacueze înainte de a lovi în Gaza”.

În timp ce Derbyshire încerca să vorbească, Bennett i-a spus: „Ați pus întrebarea, mă lăsați să răspund?”. El a amintit că Hamas a intrat în „aproximativ 30 de comunități” și că „au măcelărit bebeluși, i-au ars de vii, au scos un copil dintr-o mamă însărcinată, au decapitat copilul, apoi au decapitat mama”.

„Cu asta ne confruntăm. Cu tot respectul, cred că Convenția de la Geneva îi spune în primul rând unei țări că trebuie să se apere. Și noi ne vom apăra”, a adăugat el.

„Știu că săptămâna trecută un spital a fost bombardat de Jihadul Islamic care a tras o rachetă asupra lui și BBC a spus că este Israel, dar nu era Israel. Și înțeleg că BBC a luat o parte, este de partea Gaza, pentru că toate întrebările dumneavoastră sunt doar despre civilii din Gaza. Nu ați pus nicio întrebare despre acei copii. De la începutul acestui interviu, mă întrebați doar despre civilii din Gaza, dar se pare că vă pasă puțin de cei din partea noastră”, a continuat fostul premier israelian.

Derbyshire a spus că acest lucru „nu este adevărat” și a adăugat: „Am început prin a vorbi despre ostatici”.

Bennett a replicat că vorbea despre bebelușii care au fost uciși și că este „modul BBC” de a întreba doar despre o parte. „Dacă credeți că aici există un echilibru între două părți egale, atunci vă lipsește claritatea morală. Și trebuie să spun că la BBC vă lipsește claritatea morală”, a adăugat el.

Bennett a încheiat spunând "Să vă fie rușine!", înainte ca intervenția în direct să se întrerupă.

Vineri, BBC a anunțat că jurnaliștii săi nu vor mai folosi „militanți” ca termen „implicit” pentru a descrie teroriștii afiliați Hamas și îi va descrie în schimb ca un grup „interzis ca organizație teroristă de către guvernul Regatului Unit și alții”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”