S-a rupt baraca! Marian Neacșu, mâna dreaptă a Dementului, a schimbat tabăra! Este secretarul-general al PSD!

S-a rupt baraca! Marian Neacșu, mâna dreaptă a Dementului, a schimbat tabăra! Este secretarul-general al PSD!

S-a rupt baraca! Marian Neacșu, mâna dreaptă a Dementului, a schimbat tabăra! Este secretarul-general al PSD! „Scrisoarea deschisă dată publicităţii miercuri de trei lideri social-democraţi conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă”, afirmă secretarul general al PSD, Marian Neacşu. El a mai spus că este membru al comitetului de inițiativă pentru debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului.

“Am citit cu atenţie declaraţia comună a colegilor noştri şi am constatat că sunt enunţate o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a PSD, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă. Sunt întru totul favorabil ideii de revenire la modul colegial şi democratic de luare a deciziilor în partid şi, mai ales, celei de asigurare a continuităţii şi mai ales a coerenţei guvernării. În calitate de secretar general, propun ca în perioada imediat următoare acest document să fie analizat de toate organizaţiile partidului şi dezbătut în cadrul Comitetelor Executive Judeţene, astfel încât preşedinţii de organizaţii să participe la Comitetul Executiv Naţional cu un mandat clar din partea membrilor de partid. În felul acesta vom păstra şi unitatea partidului şi guvernarea şi vom putea să privim cu încredere către alegerile de anul viitor”, a subliniat Marian Neacşu, într-o declaraţie transmisă, miercuri, AGERPRES.

G4Media.ro a scris încă de săptămâna trecută că secretarul general al PSD, Marian Neacșu, și unul dintre aliații-cheie ai lui Liviu Dragnea în ultimii ani, a întors armele împotriva șefului său și acționează în acest moment alături de gruparea Paul Stănescu – Mihai Tudose.

Printre motivele principale ale schimbării radicale de poziție se numără neîncrederea în promisiunile lui Liviu Dragnea că o va pune pe lista de candidați la europarlamentare pe protejata sa, Silvia Claudia Mihalcea, potrivit surselor citate.

În plus, Marian Neacșu ar fi fost deranjat de faptul că Dragnea l-ar fi bănuit că a cerut diverse favoruri pentru promovarea unor oameni din teritoriu în diverse ministere și instituții guvernamentale. În calitate de secretar general al PSD, Neacșu e responsabil de resursele umane ale partidului.

De altfel, unii dintre puciști ar lua în calcul să-l propună pe Neacșu ca șef interimar al PSD dacă Liviu Dragnea va fi convins să facă un pas în spate. Neacșu e văzut ca un personaj non-conflictual, cu relații bune în teritoriu, și care nu ar pretinde puterea totală în partid până la organizarea unui congres.

Reamintim că Neacșu nu e membru al Parlamentului, fiind lăsat în afara listelor din cauza condamnării la șase luni de închisoare cu suspendare în februarie 2016 pentru conflict de interese (și-a angajat soția ilegal la cabinetul de parlamentar).

Marian Neacșu s-a poziționat marți împotriva intereselor lui Liviu Dragnea în două chestiuni majore. În primul rând, el a spus că o ordonanță de urgență pentru amnistie ar fi ”inoportună”, iar despre retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea a spus că ”ar fi o greșeală”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

4 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

5 O româncă face carieră într-unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din Turcia