S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri paralele ale instituției. „Aceşti bani sunt tocaţi de oameni care nu-şi justifică locul de muncă în loc să se ducă pe investiţii”

S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri paralele ale instituției. „Aceşti bani sunt tocaţi de oameni care nu-şi justifică locul de muncă în loc să se ducă pe investiţii”

Consiliul Județean Bihor, condus de Ilie Bolojan și controlat de PNL, a votat în ședința de joi să reducă numărul de posturi din instituție la jumătate, de la 194 de posturi la 97, anunță publicația  Bihoreanul . În plus, în ședință a fost desființată o instituție subordonată care dubla activitatea CJ și au fost făcuți pași decisivi pentru desființarea altor două structuri paralele.

Astfel, a fost desființată Direcţia Social-Comunitară Bihor au început demersurile pentru desființarea Agenţiei de Management al Destinaţiei şi Fundaţiiei Euroregiunea Bihor – Hajdu Bihar, ambele populate cu clientelă politică în ultimii patru ani de către UDMR şi PSD.

Posturile rămase la CJ prin noua organigramă vor fi ocupate prin concurs.

Consilierii PSD şi UDMR – partidele care au controlat Consiliul Județean în ultimii patru ani – au votat împotrivă şi au militat pentru amânarea şi „evaluarea” mai detaliată şi mai blândă a restructurării aparatului propriu al instituţiei, transmite Bihoreanul.

„Locurile de muncă trebuie apărate, dar nu ale celor care nu muncesc. Aşa se distrug locurile de muncă din privat. Aceşti bani în loc să se ducă pe investiţii, sunt tocaţi de oameni care nu-şi justifică locul de muncă”, a spus Ilie Bolojan în plen.

Bolojan a explicat cât de ineficientă e actuala organizare a Consiliului Județean, în comparație cu primăria Oradea, pe care a condus-o timp de trei mandate:

– la Serviciul Juridic erau 8 angajaţi cu 220 de dosare în lucru, în vreme ce la Primăria Oradea sunt 15 jurişti cu 3.000 de dosare
– la direcția Achiziţii sunt 7 angajaţi, cu doar 6 proceduri în derulare, pe când la Primărie sunt 7 angajaţi şi au 45 de proceduri în derulare.
– la Urbanism se emite un certificat la două zile, la Primăria Oradea se emit trei pe zi. La CJ se emite o autorizaţie de construcţie la 7 zile, la Primărie una pe zi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor