S-au decis semifinalele Conference League! Care sunt cele patru echipe calificate

S-au decis semifinalele Conference League! Care sunt cele patru echipe calificate

Joi seară a avut loc returul sferturilor din Conference League. AZ Alkmaar a reușit o calificare spectaculoasă după ce a pierdut în tur cu scorul de 2-0. Fiorentina a pierdut dar a profitat de avantajul din tur, West Ham a defilat pe teren propriu, în timp ce Basel a avut nevoie de prelungiri pentru a obține calificarea.

FOTO EPA EFE

Alkmaar - Anderlecht 2-0 ( 3-2, la general, dupa penaltiuri)

AZ Alkmaar este singura formație olandeză rămasă în competițiile europene. După ce în tur au pierdut cu 2-0 în deplasarea de la Anderlecht, olandezii au reușit remontada și au recuperat rapid diferența de pe tabelă cu 2 goluri marcate în primele 13 minute de joc grație dublei lui Pavlidis. Cele două formații au avut nevoie de prelungiri și lovituri de la 11 metri pentru a se decide cine merge mai departe. Belgienii de la Anderlecht au ratat două penaltiuri și astfel Alkmaar și-a asigurat un loc în penultimul act al competiției unde o va întâlni pe West Ham United.

Fiorentina - Lech Poznan 2-3 ( 6-4, la general)

Fiorentina a pierdut returul din Italia, la limită, dar a profitat de victoria zdrobitoare din tur, 4-1, și astfel a obținut calificarea în semifinale. Italienii au avut mari emoții după ce Lech Poznan reușise să restabilească egalitatea la general. Sousa a deschis scorul în minutul 9. Velde și Sobiech au marcat la distanță de doar 4 minute în repriza secundă și după minutul 69 cele două formații erau la egalitate. Sottil a marcat cu 12 minute înainte de final un gol care i-a mai liniștit pe fanii gazdelor. Î prelungiri, Castrovilli a mai marcat o dată pentru gazde spulberând șansele oaspeților de a mai produce o minune. În semifinale, Fiorentina va da peste Basel.

West Ham - Gent 4-1 (5-2, la general)

"Ciocănarii" au obținut fără emoții calificarea în semifinale după ce au făcut scor pe teren propriu împotriva belgienilor de la Gent. După ce în tur, a fost egalitate, scor 1-1, a urmat returul din Anglia unde Gent a deschis scorul în minutul 26 prin Cuypers, dar gazdele au replicat rapid prin reușita lui Antonio. La pauză situația era încă strânsă, cele două formații fiind la egalitate.

A urmat o avanlașă de goluri la revenirea de la cabine. Paqueta a transformat un penalti în minutul 55. 3 minute mai târziu, Rice a mărit avantajul gazdelor. După alte 5 minute Antonio a reușit dubla și a închis tabela la scorul de 4-1. Pe final, gazdele au mai avut și un gol anulat. West Ham merge în semifinale unde se va duela cu olandezii de la AZ Alkmaar.

Nice - FC Basel 1-2 (3-4, la general)

După ce în tur a fost egalitate, scor 2-2, a urmat returul din Franța unde gazdele porneau cu prima șansă de calificare. Nice a deschis rapid scorul prin Laborde în minutul 9. Nice a controlat jocul până spre final când Augustin a reușit să egaleze, cu doar 4 minute înainte de final. Adams a lovit decisiv pentru oaspeți în prelungiri și astfel Basel obține o calificare nesperată în semifinalele competiției. Acolo o va întâlni pe Fiorentina.

Semifinalele vor avea loc pe 11 și 18 mai. Marea finala, de la Praga, va avea loc pe 7 iunie. Câștigătoarea competiției va pleca acasă cu marele trofeu și 5 milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale