S-au reactivat fosilele! Adrian Năstase anunță formarea unui Grup de sprijin împreună cu Octav Cozmâncă pentru actualul PSD

S-au reactivat fosilele! Adrian Năstase anunță formarea unui Grup de sprijin împreună cu Octav Cozmâncă pentru actualul PSD

Fostul premier Adrian Năstase anunţă că a decis constituirea unui Grup de sprijin pentru PSD împreună cu Octav Cozmâncă şi cu alţi foşti şi actuali lideri ai Partidului Social Democrat, anunță G4Media .

„Împreună cu Octav Cozmâncă şi cu alţi foşti şi actuali lideri ai PSD, am decis să constituim Grupul de sprijin pentru actualul PSD, ţinând seama de situaţia dificilă a partidului după alegerile europarlamentare”, a scris Adrian Năstase, marţi, pe blogul personal.

Octav Cozmâncă (72) a fost, în perioada comunistă, șef al sectorului coordonare (cancelarie, pregătire acte normative) în cadrul Consiliului de Miniștri (1983-1989), fost șef de cadre al CC al PCR. În perioada 1992 – 1996 a fost secretar de Stat, Șef al Departamentului Administrației Publice Locale din cadrul Guvernului României iar în perioada 2000 – 2003 a fost ministrul administrației publice locale în Guvernul Năstase.

Trece drept un pesedist devotat  fostului președinte Ion Iliescu, un birocrat format la școala comunistă.

Adrian Nastase a fost primul premier al României condamnat în două dosare pentru fapte de corupţie la nivel înalt. Acesta a condus guvernul între anii 2000 şi 2004, perioadă cunoscută ca fiind una dintre cele mai negre de după ’89, pentru libertarea presei şi independenţa sistemului judiciar. De profesie, jurist, politicianul a fost preşedinte al PSD.

Pe 20 iunie 2012 Adrian Nastase a fost condamnat definitiv şi irevocabil la doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice.

Faptele din dosarul “Trofeul Calităţii” s-au petrecut în 2004, când Năstase camuflat strângerea de fonduri pentru campania sa electorală pentru alegerile prezidenţiale prin iniţierea unui simpozion. Manifestarea “Trofeul calităţii în construcţii” a fost organizată de către Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC), iar taxele de participare încasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firmă care a prestat diverse servicii în campania prezidenţială a liderului social-democrat.

A doua condamnare a fost în dosarul “Zambaccian”, pe 6 ianuarie 2014, la 4 ani cu executare. Acuzaţia: a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale