Şah: Bogdan Deac a remizat cu Maxime Vachier-Lagrave, la Superbet Chess Classic Romania 2022

Şah: Bogdan Deac a remizat cu Maxime Vachier-Lagrave, la Superbet Chess Classic Romania 2022

Bogdan Deac, cel mai bun şahist român al momentului (locul 59 mondial), a remizat cu francezul Maxime Vachier-Lagrave, vineri, la Bucureşti, în runda a opta a turneului Superbet Chess Classic Romania 2022, prima etapă a circuitului Grand Chess Tour.

Vachier-Lagrave a ocupat locul secund la ediţia de anul trecut a circuitului Grand Chess Tour.

Singura victorie înregistrată în penultima rundă a fost reuşită de americanul de origine cubaneză Leinier Dominguez, în faţa azerului Şahriar Mamediarov, campionul de anul trecut de la Bucureşti.

Celelalte trei meciuri s-au încheiat cu remize, între americanul Wesley So şi francezul de origine iraniană Alireza Firouzja, americanul Fabiano Caruana şi maghiarul Richard Rapport, rusul Ian Nepomniaşci (FIDE) şi americanul de origine armeană Levon Aronian.

Prima mutare în runda de vineri a fost efectuată de luptătorul român de K1 Benny Adegbuyi.

În clasament, pe primul loc se află la egalitate americanii So şi Aronian, cu 5 puncte, urmaţi de Vachier-Lagrave, 4,5 puncte, Deac, Caruana, Firouzja şi Dominguez, câte 4 puncte, Nepomniaşci, 3,5 puncte, Mamediarov şi Rapport, câte 3.

Sâmbătă, în ultima rundă, Deac îl va înfrunta pe Caruana, celelalte partide fiind Aronian - Mamediarov, Rapport - Nepomniaşci, Firouzja - Vachier-Lagrave şi Dominguez - So.

Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, se desfăşoară în perioada 5-14 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. Competiţia de la Bucureşti este de şah clasic, în care jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de dolari.

În fiecare zi, partidele încep la ora 15:00 şi se termină în jurul orei 20:00. Deschiderea fiecărei zile competiţionale se face printr-o primă mutare simbolică, făcută de invitaţi speciali, sportivi, oficiali şi diverse personalităţi ale vieţii publice din România.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: SuperChess /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...