Șah: Garry Kasparov, la prima înfrângere după revenirea în activitate

Șah: Garry Kasparov, la prima înfrângere după revenirea în activitate

Legendarul șahist rus Garry Kasparov (54 ani), revenit în activitate cu ocazia turneului Rapid and Blitz de la St Louis (Statele Unite), a suferit marți prima înfrângere, după o serie de patru remize, informează AFP.

Sursa foto: PeterDoggers / www.chess.com

La capătul unui meci de 40 de minute, în care a apărut nervos, Kasparov a fost învins de compatriotul său cu 27 de ani mai tânăr, Ian Nepomniaci.

Fostul campion mondial, care a dominat lumea șahului între 1985 și 2000, nu a reușit să fie "mai agresiv", așa cum anunțase anterior.

După trei remize înregistrate luni, rusul a terminat la egalitate și partida disputată marți cu armeanul Levon Aronian, numărul patru mondial, în ciuda unor mutări riscante, înainte de a fi învins de Nepomniaci. O victorie a fostului campion ar fi reprezentat un simbol foarte puternic pentru fanii săi, veniți din cele patru colțuri ale țării pentru a-l urmări.

În runda a șasea, Garry Kasparov a înregistrat o nouă remiză, în fața indianului Viswanathan Anand, rusul ocupând în prezent locul 7 în clasament, cu 2,5 puncte. Lider este Nepomniaci, cu 4 puncte, urmat de Caruana (SUA), Aronian (Armenia), Nakamura (SUA) și Le Quang (Vietnam), cu câte 3,5 puncte fiecare.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”