Șah: Hou Yifan conduce cu 4-2 în meciul cu Maria Muziciuk, pentru titlul mondial

Șah: Hou Yifan conduce cu 4-2 în meciul cu Maria Muziciuk, pentru titlul mondial

Hou Yifan (China) conduce, după șase partide, cu scorul de 4-2 în meciul cu Maria Muziciuk (Ucraina), campioana en titre, pentru stabilirea noii regine a șahului mondial. Hou Yifan, cu piesele negre, a reușit miercuri seara să se impună după 38 de mutări, într-o partidă italiană. De la începutul meciului au fost consemnate patru remize, iar două partide s-au terminat cu victoria jucătoarei din China.

Specialiștii jocului pe tabla cu 64 de pătrate apreciază că meciul este aproape jucat, fiind greu de crezut că reprezentanta gazdelor va avea forța să întoarcă rezultatul.

Partida cu numărul 7 va avea loc vineri 11 martie. Joi este a treia zi de pauză.

Meciul, care are loc la Palatul Potocki, din Lvov, oraș din vestul Ucrainei, este prevăzut pe durata a 10 partide, până în data de 18 martie.

În caz de egalitate după 10 partide, vor avea loc meciuri pentru departajare și stabilirea învingătoarei.

Fondul de premiere este de 200.000 euro, împărțit în 60 la sută pentru câștigătoare și 40 la sută pentru jucătoarea care a pierdut.

Marea maestră internațională Maria Muziciuk (2.554 ELO), care va împlini 24 de ani la 21 septembrie, deține coroana supremă din anul 2015.

Marea maestră internațională Hou Yifan (2.673 ELO), care a împlinit chiar la Lvov 22 de ani, a fost campioană mondială în perioadele 2010-2012 și 2013-2015.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina