Șah: Noua campioană mondială este Tan Zhongyi (China)

Noua campioană mondială de șah este chinezoaica Tan Zhongyi, după ce în partidele de departajare de vineri, a câștigat cu scorul de 1,5-0,5 confruntarea cu Ana Muziciuk (Ucraina), la Teheran, informează site-ul europe-echecs.com.

Tan Zhongyi s-a impus la partidele rapide, în primul meci a fost remiză, după 61 de mutări, iar în partida a doua, șahista din China a câștigat după 42 de mutări.

În finală la șah clasic scorul a fost de 2-2.

Tan Zhongyi (China) este născută la data 29 mai 1991, la Chongqing. În anii 2000 și 2001, Tan Zhongyi a câștigat titlurile de cea mai bună jucătoare din lume, la categoria Under-10. În anul 2002, a obținut titlul de campioană mondială la categoria Under-12, iar în luna mai 2015, Tan Zhongyi a devenit campioană națională a Chinei.

În turneul actual de la Teheran, Tan Zhongyi a realizat marea surpriză, în faza sferturilor de finală, prin eliminarea compatrioatei sale Ju Wenjun, învingătoare în circuitul mondial Grand Prix de anul trecut.

Hou Yifan (China), campioană mondială en titre, s-a retras din competiție protestând astfel față de stilul depășit în care federația internațională de specialitate organizează competiția feminină. Hou Yifan a propus, mai mulți ani, ca titlul de regină a șahului mondial să fie acordat într-un sistem competițional similar cu cel masculin.

În momentul de față, la feminin, campioana mondială trebuie să participe la un lung șir de turnee, față de titlul masculin acordat în urma unei singure confruntări cu un challenger oficial.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

3 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

4 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

5 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!