Șah: Remiză în partida a patra a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

Șah: Remiză în partida a patra a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

A patra partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză după 94 de mutări, informează site-ul competiției.

A fost rândul lui Serghei Kariakin să joace cu piesele albe într-o partidă denumită de teoreticienii jocului cu 64 de pătrate ''spaniola închisă''.

În a doua partidă la rând, Magnus Carlsen a avut avantaj de poziție pe tabla de șah, dar nu a reușit, în final, să îl concretizeze, pentru că Serghei Kariakin a făcut din nou dovada că este un foarte bun apărător.

Miercuri, 16 noiembrie, este programată a doua zi de pauză.

Meciul va fi reluat joi, 17 noiembrie, cu partida nr. 5, în care campionul mondial va avea avantajul de debut al pieselor albe.

După primele trei partide, scorul este egal 2-2.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

AGERPRES (autor: AS/Aristotel Bunescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale