Sălaj: Deținut care a înșelat mai multe persoane prin metoda "câștiguri", identificat de polițiști

Sălaj: Deținut care a înșelat mai multe persoane prin metoda "câștiguri", identificat de polițiști

Un bărbat din Giurgiu care a comis mai multe fapte de înșelăciune cu un prejudiciu de peste 50.000 de lei, prin metoda "câștiguri", chiar în timp ce se afla încarcerat în penitenciar, a fost identificat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

"Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie — august 2014, acesta a comis cinci fapte de înșelăciune și trei de tentativă la infracțiunea de înșelăciune, în dauna a opt persoane vătămate — cinci din Sălaj, două din Suceava și o persoană din Neamț. Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale este de aproximativ 52.000 de lei, fiind recuperat peste 40%", se arată într-un comunicat de presă dat publicității miercuri, de IPJ Sălaj.

Potrivit sursei citat, modul de operare folosit în cazul infracțiunilor de înșelăciune avea ca obiect câștigul unor sume de bani oferite de o telefonie fixă, numerele de telefon ale părților vătămate fiind accesate de pe un site dedicat.

"Inculpatul apela numerele de telefon, cu număr ascuns și se prezenta ca fiind inspector șef zonal al unei firme de telefonie. Acesta îi anunța pe 'câștigători' că au câștigat diverse sume de de bani (9.000-12.000 euro) argumentând câștigul ca fiind clienți fideli. Pentru a intra în posesia premiului, 'câștigătorii' trebuiau să plătească diferite sume de bani, care reprezentau diferite taxe. În activitatea infracțională, bărbatul a fost sprijinit de alte 20 de persoane, din Galați, Argeș și București", se mai arată în comunicatul menționat.

Dosarul a fost instrumentat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău și înaintat cu propuneri legale.

De asemenea, în documentarea activității infracționale, polițiștii au fost sprijiniți și de specialiști de la structura de Operațiuni Speciale.

AGERPRES/(A — autor: Sebastian Olaru, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Informații certe

3 Zvon...

4 Zvon...

5 Așa o fi?