Sălaj: Peste 20 de arbori doborâți de zăpadă, la Zalău

Sălaj: Peste 20 de arbori doborâți de zăpadă, la Zalău

Peste 20 de arbori au fost doborâți din cauza cantității mari de zăpadă căzută într-un interval scurt de timp, duminică, la Zalău, pompierii intervenind pentru tăierea copacilor și îndepărtarea pericolului, iar un arbore doborât a dus la întreruperea traficului feroviar între stațiile de cale ferată Zalău și Mirșid.

"Din cauza precipitațiilor puternice căzute pe parcursul dimineții zilei de duminică, respectiv depuneri de zăpadă, peste 20 de copaci din municipiul Zalău s-au prăbușit, pompierii fiind solicitați să intervină în mai multe zone din oraș. Două autoturisme au fost ușor avariate de crengi căzute", a precizat duminică, pentru AGERPRES, Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj.

Potrivit sursei citate, un arbore prăbușit a blocat și o parte carosabilă pe DN 1 C, la ieșire din localitatea Bârsău Mare către Dej, în acest caz intervenind pompierii Gărzii Ileanda.

De asemenea, precipitațiile abundente au făcut ca pe drumurile din județ să se circule în condiții de iarnă, însă nicio arteră de circulație nu este închisă sau blocată.

În Sălaj este în vigoare, până la ora 20,00 un cod galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului.

Potrivit Centrului Infotrafic, la ora 13,30, traficul feroviar era întrerupt pe secția de cale ferată 412, între stațiile de cale ferată Zalău și Mirșid, la kilometrul feroviar 104+600 de metri, din cauza unui brad care a căzut pe firele de telecomunicații.

AGERPRES/(A — autor: Sebastian Olaru, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”