Sălaj: Va fi demarată procedura de carantinare a localităţilor Zalău, Cehu Silvaniei şi Jibou

Sălaj: Va fi demarată procedura de carantinare a localităţilor Zalău, Cehu Silvaniei şi Jibou

Municipiul Zalău şi oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei, localităţi în care rata infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile depăşeşte 8 la mia de locuitori, vor fi carantinate.

Anunţul a fost făcut luni seara de către purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Sălaj, Florina Man, care a precizat că pentru cele trei localităţi va fi demarată procedura de carantinare.

Decizia autorităţilor vine după ce luni, în cadrul unei videoconferinţe organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, premierul Ludovic Orban le-a cerut prefectului de Sălaj şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ să dispună carantina în localităţile unde s-a depăşit indicele de infectări cu SARS-CoV-2 de 6 la mie.

În Sălaj erau, luni, 3.011 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, cu 1.923 cazuri pozitive în prezent, din care 178 persoane spitalizate şi 1.745 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimţit să se izoleze şi sunt monitorizate de medicul de familie.

Sălajul a devenit, duminică, primul judeţ din România unde rata infectărilor a cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a fost mai mare de 5.

O incidenţă de peste 6 la mia de locuitori se înregistra, luni, în localităţile: Jibou - 10,31, Cehu Silvaniei - 9,45, Zalău - 8,47, Mirşid - 7,68, Nuşfalău - 7,61, Someş-Odorhei - 6,37, Hereclean - 6,30 şi Sălăţig - 6,10. AGERPRES / (A - autor: Sebastian Olaru, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Instituția Prefectului Sălaj /Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși