Salariile de la FMI în colimatorul Statelor Unite

Salariile de la FMI în colimatorul Statelor Unite

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a îndemnat sâmbătă Fondul Monetar Internațional (FMI) să dea dovadă de o "disciplină bugetară exemplară" și să facă "alegeri dificile" pentru a reduce salariile conducerii și angajaților săi, relatează AFP.

"Ca instituție publică, la fel ca toți membrii pe care îi supraveghează și consiliază, FMI trebuie să dea dovadă de o disciplină bugetară exemplară și să fie eficient în utilizarea unor resurse limitate", a declarat Steven Mnuchin la Washington cu prilejul reuniunii anuale a FMI și Băncii Mondiale.

"A atinge acest obiectiv antrenează în mod necesar alegeri dificile, în special în privința salariilor și prestațiilor de care beneficiază conducerea și salariații", a subliniat demnitarul american în cursul intervenției sale în fața Comitetului Financiar și Monetar (CMFI), organul de conducere a FMI.

"Fondul este foarte conștient de costuri și, din acest motiv, am operat cu un buget constant timp de șase ani consecutivi", a răspuns o purtătoare de cuvânt a FMI, întrebată de AFP în legătură cu declarațiile secretarului Trezoreriei. "Conducerea revizuiește constant salariile și beneficiile", a adăugat ea.

La Banca Mondială, Steven Mnuchin a respins majorarea de capital dorită de președintele acesteia, Jim Yong Kim, lansând, de asemenea, un apel la o disciplină bugetară mai mare.

"Mai mult capital nu este o soluție atunci când capitalul existent nu este alocat în mod eficient", a afirmat Mnuchin în intervenția sa la Comitetul de dezvoltare al Băncii Mondiale. "Vedem o marjă pentru mai multă disciplină bugetară", a subliniat el.

În schimb, ministrul german pentru dezvoltare economică, Gerd Muller, a apreciat că majorarea de capital este "urgentă".

De mai multe luni, președintele Băncii Mondiale pledează pentru o majorare a resurselor acesteia, în timp ce este concurată de noi actori ai dezvoltării economice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /