Salman Rushdie îşi va publica următorul roman sub forma unor newsletter-uri expediate pe e-mail

Salman Rushdie îşi va publica următorul roman sub forma unor newsletter-uri expediate pe e-mail

Scriitorul Salman Rushdie îşi va publica următorul roman sub forma unor newsletter-uri care vor fi expediate pe e-mailurile abonaţilor platformei online Substack, informează vineri BBC.

Administratorii platformei Substack au avut această idee, prin care capitolele care compun noul roman al scriitorului britanic de origine indiană, precum şi alte texte ale aceluiaşi autor, vor fi expediate pe e-mailurile abonaţilor companiei.

Într-un mesaj online, Salman Rushdie a spus că speră să aibă "o relaţie mai apropiată cu cititorii, pentru a vorbi liber, fără niciun intermediar sau gardian".

Substack a fost creată ca o platformă de jurnalism online, care distribuie buletine informative pe bază de abonament, dar a început să atragă de curând şi scriitori de ficţiune.

Scriitorii stabilesc o taxă pentru livrarea newsletter-urilor lor, din care platforma Substack încasează un procent, care este de obicei 10%.

Prin serviciul său Substack Pro, compania online poate de acum să plătească "în avans" anumiţi scriitori, pentru ca aceştia să îşi distribuie textele în primul lor an de prezenţă pe platformă.

Salman Rushdie a dezvăluit pentru cotidianul The New York Times că primul său newsletter va fi gratuit, dar următoarele vor costa 5 dolari pe lună.

Fără politică

Scriitorul britanic, care a câştigat Booker Prize cu "Midnight's Children" ("Copiii din miez de noapte"), a devenit celebru cel mai probabil datorită romanului său "Satanic Verses" ("Versetele satanice") din 1988.

Acea carte, considerată o blasfemie de numeroşi musulmani, a generat proteste ample, iar fostul lider suprem al Iranului, ayatolahul Ruhollah Khomeini, a cerut asasinarea scriitorului Salman Rushdie şi a editorilor acestuia.

Referindu-se la noua lui carte, Salman Rushdie a dezvăluit pentru The Guardian că nu a vrut să scrie despre politică, întrucât aceasta "preia controlul şi anulează orice altceva".

În schimb, romancierul consideră că noua platformă îi va permite, pe lângă publicarea în serial a cărţii sale, să îşi satisfacă o mai veche ambiţie a lui: să scrie despre filme.

Totodată, scriitorul va avea parte, pentru prima dată în cariera lui prestigioasă, de experienţa unui feedback de la cititori înainte ca noul volum să fie publicat de o editură. Noua iniţiativă reprezintă "o sugestie foarte bună" care îl va ajuta să îşi schimbe modul de a lucra, a dezvăluit el pentru The Guardian. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...