'Salonul Fotografului Român' - de marți la MNȚR

'Salonul Fotografului Român' - de marți la MNȚR

Expoziția "Salonul Fotografului Român", eveniment aflat la ediția a III-a, se va deschide marți, de la ora 19,00, la Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR).

Organizat de MNȚR și asociația culturală Artă și Imagine, evenimentul dorește să prezinte realizările din acest an ale cursanților celor mai active 16 școli de fotografie din România (de la cele care organizează doar workshop-uri până la școli cu o temeinică pregătire în teoria și practica fotografică), pe o durată mai lungă de timp, dar și realizările unor fotografi independenți.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, expoziția este constituită din 159 de lucrări, majoritatea într-un format mare de 70 x 50 cm, incluzând și un proiect fotografic deosebit, special realizat pentru acest eveniment.

"Unul dintre scopurile evenimentului este de a arăta imaginea reală a rezultatelor activității acestor școli de fotografie, de a prezenta genurile și conceptele fotografice pe care le promovează, astfel încât orice doritor de a învăța fotografie într-un cadru organizat să aleagă o anumită școală de fotografie pe care o consideră reprezentativă pentru ceea ce-și dorește de la această formă de artă. În acest fel, printr-o selecție pe care o vor face viitorii cursanți, printr-o înscriere la o anumită școală, se dezvoltă printr-o relaționare firească între o instituție de învățământ și potențialii săi cursanți o relație de cerere și ofertă între consumatorii de artă fotografică și cei care o oferă publicului larg", se arată în comunicat.

Expoziția va fi deschisă până pe 9 octombrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu