Salvatorii români din Turcia au scos un bărbat blocat 150 de ore sub dărâmături

Salvatorii români din Turcia au scos un bărbat blocat 150 de ore sub dărâmături

În dimineață zilei de duminică 12 februarie, echipa RO USAR 2 aflată în Turcia a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore.

„După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen.

În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci.

Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!“, au transmis reprezentanții ISU București.

Două echipe de salvare din România au plecat în Turcia pentru a participa la acțiunile de salvare, după cutremurele devastatoare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu se pune deocamdată problema retragerii echipelor de salvatori români din Turcia, acestea fiind protejate de forţele de ordine la unele dintre misiunile pe care le execută. Anunțul vine în contextul în care armata austriacă şi-a suspendat , sâmbătă dimineaţa, operaţiunile de salvare din Turcia din cauza anumitor „riscuri de securitate'' în zonele în care intervine pentru ajutorarea victimelor cutremurelor devastatoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”