Sănătatea, imigrația, locurile de muncă - prioritățile anunțate de Trump, după întâlnirea cu liderii republicani ai Congresului

Sănătatea, imigrația, locurile de muncă - prioritățile anunțate de Trump, după întâlnirea cu liderii republicani ai Congresului

Viitorul președinte american, Donald Trump, s-a întâlnit joi la Washington cu liderii republicani ai Congresului pentru a planifica începutul mandatului său, anunțând priorități precum sănătatea, imigrația și locurile de muncă, a relatat AFP.

"Avem multe de făcut. Vom lucra foarte dur asupra imigrației, sănătății și ne gândim la locuri de muncă, mai ales la locuri de muncă", a spus Trump jurnaliștilor după ce s-a întâlnit separat cu Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților, și Mitch McConnell, liderul majorității din Senat.

Președintele ales, Donald Trump, a fost însoțit de soția sa, Melania, și de viitorul său vicepreședinte, Mike Pence, iar tot joi el a fost primit de Barack Obama la Casa Albă.

"Donald Trump a obținut una dintre cele mai frumoase victorii pe care le-am văzut vreodată, iar noi vom transforma această victorie în progres pentru americani", a declarat Paul Ryan.

"Vom face lucruri spectaculoase pentru americani, sunt nerăbdător să încep. Sincer, de când este posibil", a spus Donald Trump. "Fie că este vorba de sănătate, imigrație sau de numeroase alte lucruri. Vom scădea impozitele, vom face sănătatea mai puțin scumpă. Vom face o adevărată treabă în sănătate", a continuat acesta.

Dar Trump nu a răspuns la o întrebare despre punerea în aplicare a interdicției de intrare pe teritoriul SUA în cazul musulmanilor, o promisiune făcută în decembrie 2015 de către candidatul republican, pe care însă nu a mai reluat-o.

Unul dintre punctele evidente de înțelegere între liderii republicani și al 45-lea președinte american este abrogarea promisă a reformei sănătății, supranumită "Obamacare", adoptată în 2010. Republicanii au încercat de mai multe ori să o abroge, dar nu au reușit, în special pentru că președintele dispune de dreptul de veto.

"El este nerăbdător să înceapă repede, noi de asemenea,", a comentat senatorul McConnell.

Congresul ales marți își va intra în funcție în ianuarie, cu două săptămâni și jumătate înaintea lui Donald Trump.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…