Sănătatea, imigrația, locurile de muncă - prioritățile anunțate de Trump, după întâlnirea cu liderii republicani ai Congresului

Sănătatea, imigrația, locurile de muncă - prioritățile anunțate de Trump, după întâlnirea cu liderii republicani ai Congresului

Viitorul președinte american, Donald Trump, s-a întâlnit joi la Washington cu liderii republicani ai Congresului pentru a planifica începutul mandatului său, anunțând priorități precum sănătatea, imigrația și locurile de muncă, a relatat AFP.

"Avem multe de făcut. Vom lucra foarte dur asupra imigrației, sănătății și ne gândim la locuri de muncă, mai ales la locuri de muncă", a spus Trump jurnaliștilor după ce s-a întâlnit separat cu Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților, și Mitch McConnell, liderul majorității din Senat.

Președintele ales, Donald Trump, a fost însoțit de soția sa, Melania, și de viitorul său vicepreședinte, Mike Pence, iar tot joi el a fost primit de Barack Obama la Casa Albă .

"Donald Trump a obținut una dintre cele mai frumoase victorii pe care le-am văzut vreodată, iar noi vom transforma această victorie în progres pentru americani", a declarat Paul Ryan.

"Vom face lucruri spectaculoase pentru americani, sunt nerăbdător să încep. Sincer, de când este posibil", a spus Donald Trump. "Fie că este vorba de sănătate, imigrație sau de numeroase alte lucruri. Vom scădea impozitele, vom face sănătatea mai puțin scumpă. Vom face o adevărată treabă în sănătate", a continuat acesta.

Dar Trump nu a răspuns la o întrebare despre punerea în aplicare a interdicției de intrare pe teritoriul SUA în cazul musulmanilor, o promisiune făcută în decembrie 2015 de către candidatul republican, pe care însă nu a mai reluat-o.

Unul dintre punctele evidente de înțelegere între liderii republicani și al 45-lea președinte american este abrogarea promisă a reformei sănătății, supranumită "Obamacare", adoptată în 2010. Republicanii au încercat de mai multe ori să o abroge, dar nu au reușit, în special pentru că președintele dispune de dreptul de veto.

"El este nerăbdător să înceapă repede, noi de asemenea,", a comentat senatorul McConnell.

Congresul ales marți își va intra în funcție în ianuarie, cu două săptămâni și jumătate înaintea lui Donald Trump.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…