Sancţiuni americane: Iranul lansează un avertisment SUA

Sancţiuni americane: Iranul lansează un avertisment SUA

Iranul a denunţat luni 'războiul economic' dus de SUA împotriva sa şi a afirmat că cei care l-au lansat să nu se aştepte că pot 'rămâne în siguranţă', informează France Presse.

'Să nu se spere că un război economic împotriva poporului iranian continuă, iar cei care susţin acest război sau l-au declanşat vor rămâne în siguranţă', a declarat ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-o întâlnire cu omologul său german Heiko Maas, aflat într-o vizită la Teheran.

'Noile tensiuni în regiune sunt rezultatul războiului economic împotriva Iranului pe care însuşi (preşedintele american Donald) Trump a spus că l-a început', a declarat Zarif, făcând referire la campania de 'presiune maximă' a SUA împotriva Iranului, în special prin intermediul sancţiunilor economice pe care Washingtonul le-a reinstituit şi le-a intensificat din 2018.

'Singura modalitate de a reduce tensiunea în regiune este de a pune capăt acestui război economic', a adăugat ministrul iranian în cursul unei conferinţe de presă cu Heiko Maas, în finalul unei întâlniri cu uşile închise de aproape o oră.

'Germania şi Uniunea Europeană pot juca un rol important pentru a reduce aceste tensiuni şi noi le sprijinim în acest rol', a mai spus şeful diplomaţiei iraniene.

'Este război în Siria şi în Yemen, din fericire nu şi aici', a afirmat la rândul său ministrul german de externe. 'Tensiunile de aici, în această regiune, sunt îngrijorătoare şi ne temem că un eveniment izolat ar putea antrena altele, sfârşind în violenţă, şi noi dorim să împiedicăm o astfel de evoluţie cu orice preţ', a adăugat el. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!