Sancţiuni britanice: Riposta Moscovei urmează să intervină ''dintr-un minut în altul''

Sancţiuni britanice: Riposta Moscovei urmează să intervină ''dintr-un minut în altul''

Kremlinul a asigurat vineri dimineaţă că riposta sa ar urma să vină 'dintr-un minut în altul' după anunţul Londrei privind expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii unui fost agent dublu rus în sud-vestul Angliei, relatează AFP.

Această ripostă va fi 'bine gândită' şi 'va corespunde în totalitate intereselor ţării noastre', a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-o conferinţă de presă.

Aflat la Astana, în capitala Kazahstanului, pentru o reuniune cu privire la Siria, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov afirmase anterior că Moscova va expulza diplomaţi britanici după 'principiul reciprocităţii'.

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi şi suspendarea contactelor bilaterale la cel mai înalt nivel cu Rusia, o decizie denunţată ca 'absolut iresponsabilă' de către Moscova.

Rusia declară că nu are nicio legătură cu otrăvirea la 4 martie cu agent neurotoxic la Salisbury, în sud-vestul Angliei, a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, spitalizaţi de atunci în stare critică.

'Mai devreme sau mai târziu, Marea Britanie va trebui să furnizeze dovezi concludente. Deocamdată, nu am văzut niciuna', a spus Peskov vineri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...