Şansele migranţilor din America Centrală de a intra în SUA sunt ''practic nule'', e ''foarte riscant'' (ministru)

Şansele migranţilor din America Centrală de a intra în SUA sunt ''practic nule'', e ''foarte riscant'' (ministru)

Guvernul mexican a estimat joi că şansele pentru migranţii din America Centrală sosiţi în oraşul de frontieră Tijuana de a intra în SUA sunt "practic nule", informează vineri AFP.

"Posibilităţile lor de a intra în SUA sunt practic nule şi ei o ştiu, este vorba de o populaţie (...) vulnerabilă, iar ceea ce se poate întâmpla la frontieră este foarte riscant", a declarat ministrul mexican de interne, Alfonso Navarrete Prida, într-un interviu pentru un post de radio local.

Guvernul mexican se va apropia de migranţi pentru a-i împiedica să facă "ceea ce ei au făcut în Salvador sau în Guatemala: să încerce să facă incursiuni sau să treacă în mod violent dintr-o ţară în alta", a declarat ministrul. "Există un risc enorm de incident la frontieră", a adăugat Navarrete Prida, subliniind "discursul făţiş ostil" din partea guvernului american al lui Donald Trump faţă de migranţi.

El a afirmat de asemenea că autorităţile mexicane vor încerca să-i deturneze pe migranţi de la punctele de trecere şi să împiedice adunări importante de oameni lângă frontieră.

O caravană de circa 1.700 de migranţi din America Centrală a sosit joi în oraşul mexican Tijuana, la frontiera cu SUA, unde au fost desfăşuraţi mii de soldaţi americani. Caravana a plecat din 13 octombrie din San Pedro Sula, Honduras, iar migranţii care o formează şi care fug de sărăcia şi violenţa din ţările lor au parcurs peste 4.300 de kilometri, majoritar pe jos sau cu autostopul, până în Tijuana.

Potrivit lui Navarrete Prida, în jur de 8.000 de migranţi se află în prezent în Mexic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”