Șapte lucruri pe care oamenii le observă imediat, la prima întâlnire: „Vei arăta nefiresc“

Șapte lucruri pe care oamenii le observă imediat, la prima întâlnire: „Vei arăta nefiresc“

Dacă ești genul de persoană care se stresează cu privire la fiecare detaliu al aspectului, personalității și cuvintelor rostite, s-ar putea să îți irosești energia îngrijorându-te de lucruri pe care probabil cel/cea cu care te întâlnești nu le va observa, scrie HuffPost Life .

Viitorii parteneri sunt atenți la anumite detalii. FOTO Shutterstock

Sau, din contră, dacă nu ai grijă de anumite aspecte, s-ar putea să ratezi șansa de a face o mare cucerire.

Experții în întâlniri au dezvăluit în HuffPost Life lucrurile pe care este probabil ca partenerul tău / partenera ta să le observe din prima, dar și aspectele pe care este puțin probabil să le remarce foarte curând.

1. Limbajul tău corporal

Modul în care îți poziționezi corpul va semnala dacă ești interesat de el/ea sau nu.

„De obicei, cineva își va întoarce șoldurile spre cineva pe care îl place, se va apleca atunci când vorbește și va căuta ocazii de a-l atinge", a explicat, pentru sursa citată, Damona Hoffman, autoarea cărții „F the Fairy Tale: Rescrieți miturile despre întâlniri și trăiți propria poveste de dragoste".

Și postura este un aspect pe care partenerul/partenera îl va lua în seamă de la prima întâlnire. Contrează dacă stai în picioare, cu capul drept sau ești prăbușit, cu capul în jos.

În prima dintre situații degaji încredere, în a doua, lipsa acesteia, iar încrederea este extrem de importantă atunci când vrei să faci o primă impresie grozavă , a explicat Blaine Anderson, antrenor de întâlniri.

„Pentru a avea o postură mai bună, apropo, nu-ți trage doar umerii înapoi. Vei arăta nefiresc. Angajează-ți mai mult fesele și partea centrală a trupului atunci când stai în picioare și când stai așezat - tot restul intră în ordine atunci când faci asta”, a mai spus Blaine Anderson pentru HuffPost.

2. Expresiile faciale

Felul în care zâmbești și privești arată, de asemenea, încredere sau lipsa acesteia.

„Privitul în ochii cuiva ajută la crearea unui sentiment de conexiune. Evitarea contactului vizual o poate face să se simtă distantă față de tine și poate stabili un ton ciudat", a explicat Nick Notas, un antrenor de întâlniri care lucrează cu bărbați.

La fel, un zâmbet cald poate „contribui mult la atenuarea tensiunii la o întâlnire", spune Hoffman.

3. Îngrijirea și igiena ta

E important, de asemenea, să-ți faci ritualul de îngrijire elementar înaintea întâlnirii: să treci pe la duș, să te speli pe dinți și să te piepteni.

„O barbă tunsă, sprâncene îngrijite și o respirație proaspătă arată mândria față de aspectul tău. Unghiile murdare sau mirosurile corporale sugerează o lipsă de conștiință de sine", spune Notas.

4. Ținuta ta

Asigură-te că ești îmbrăcat potrivit pentru cadrul în care are loc întâlnirea, concentrându-te mai puțin pe a purta haine scumpe „și mai mult a purta hainele potrivite pentru ocazie", a spus Anderson, adăugând că acestea și (mai ales) pantofii trebuie să arate curate.

5. Cât de mult vorbești despre tine.

Conversația nu trebuie să se transforme într-un monolog. Ai grijă, așadar, la cât vorbești despre tine! Dacă partenerul/partenera nu reușește să scoată un cuvânt, e o problemă.

6. Manierele tale și modul în care te porți cu ceilalți

Dacă prima întâlnire are loc la un bar sau la un restaurant, ia în calcul că cealaltă persoană va observa cât de politicos interacționezi cu oamenii care lucrează acolo.

7. Cum îl/o faci să se simtă

E posibil ca partenerul/partenera să nu plece de la seara respectivă amintindu-și culoarea ochilor tăi sau trăsăturile tale faciale exacte, spune Hoffman, dar își va aminti cum l-ai făcut/ ai făcut-o să se simtă.

„Concentrarea pe atmosferă și pe sentimentul de conexiune este mai importantă decât alegerea rochiei sau a cravatei perfecte", a spus ea.

Și iată ce probabil că partenerul tău nu va observa:

Nu are rost să te fixezi pe lucruri pe care este puțin probabil ca cealaltă persoană să le observe. Potrivit experților HuffPost Life , aceste lucruri includ „defectele" fizice minore, cât de elegante sunt hainele tale și cuvintele exacte (mai important decât termenii aleși este fluxul conversației).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro