Şapte medici vor alerga la semi-maratonul Bucureşti pentru a strânge fonduri necesare dotării a două spitale

Şapte medici vor alerga la semi-maratonul Bucureşti pentru a strânge fonduri necesare dotării a două spitale

Şapte medici vor lua startul la semi-maratonul Bucureşti, care are loc în zilele de 4 şi 5 septembrie, alături de susţinătorii Organizaţiei Salvaţi Copiii România, pentru a strânge 40.000 de euro, necesari dotării cu aparatură medicală vitală a maternităţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

"Şapte medici fac echipă pentru copiii care au nevoie de tratament medical de elită. Pentru a strânge cei 40.000 de euro, necesari dotării cu aparatură medicală vitală a maternităţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a Spitalului "Grigore Alexandrescu", ei vor lua startul la semi-maratonul Bucureşti, care are loc în zilele de 4 şi 5 septembrie, alături de susţinătorii Organizaţiei Salvaţi Copiii România", se arată într-un comunicat de presă al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Astfel, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - SUUB are nevoie de un ventilator performant, care să susţină funcţiile respiratorii ale copilului, reducând complicaţiile şi implicit durata de spitalizare a nou-născutului.

"Primul ventilator neonatal performant din maternitatea SUUB a fost donat de Organizaţia Salvaţi Copiii - foarte mulţi oameni au alergat la Maraton pentru a strânge banii necesari achiziţiei acestui "colac de salvare". Şi a fost pentru noi o bucurie extremă să vedem că îi "înţelegem" mai bine pe pacienţii noştri, funcţiile acestui aparat permiţând o evaluare mai precisă a nevoilor de intervenţie. Nevoile sunt mari şi ne-ar ajuta tare mult să finalizăm această cursă împreună şi în anul 2021", a afirmă medicul Adriana Dan, şef secţie neonatologie SUUB, citată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Spitalul "Grigore Alexandrescu" una dintre unităţile medicale pe care Salvaţi Copiii le-a susţinut şi dotat are nevoie de instrumente medicale de ultimă generaţie, pentru Secţia ORL, pentru intervenţii complexe. Aparatura medicală este necesară pentru vizualizarea patologiei endonazale şi sinusale, pentru intervenţiile complexe endoscopice, precum sinuzite complicate cu abcese de orbită, cu meningită, tumori benigne sau cancere rinosinusale.

"Cei care vor să afle mai multe despre eforturile medicilor şi să sprijine cauza copiilor pot alege să doneze pe pagina special creată:


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...