Şapte membri CSM cer revocarea din funcţia de preşedinte a Liei Savonea

Şapte membri CSM cer revocarea din funcţia de preşedinte a Liei Savonea

Şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii propun revocarea judecătoarei Lia Savonea din funcţia de preşedinte.

Semnatarii solicitării îi reproşează Liei Savonea modul defectuos în care şi-ar fi exercitat atribuţiile, "îndepărtând Consiliul de la rolul său constituţional".

"Pentru modul defectuos în care domnia sa şi-a exercitat atribuţiile prevăzute de lege pentru înalta demnitate de Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, îndepărtând Consiliul de la rolul său constituţional, făcând imposibilă colaborarea în cadrul organului colegial, cu consecinţe extrem de grave pe planul funcţionării şi credibilităţii acestuia atât pe plan intern, faţă de magistraţii români şi de întreaga societate, cât şi pe plan extern, în raporturile cu organismele internaţionale", se menţionează în document. (continuă) AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...