Şapte persoane au fost ucise în atacul atac armat la un supermarket din Virginia VIDEO

Şapte persoane au fost ucise în atacul atac armat la un supermarket din Virginia VIDEO

Şapte persoane au fost ucise şi alte câteva au fost rănite în atacul armat care a avut loc marţi seara la un supermarket Walmart în oraşul Chesapeake din statul american Virginia, au anunţat miercuri autorităţile, la numai câteva zile după ce un bărbat înarmat a ucis cinci persoane şi a rănit 17 într-un club de noapte LGBTQ din Colorado, informează Reuters.

FOTO Profimedia

Primăria oraşului Chesapeake a confirmat numărul de morţi într-un tweet, citând poliţia locală.

Înainte de aceasta, poliţia a comunicase că, în opinia sa, au fost ucişi mai puţin de zece oameni, potrivit Agerpres.

Poliţiştii căutau la acel moment victime care ar putea fi rănite sau s-ar putea afla în interiorul magazinului „foarte mare”, cu o mulţime de locuri ascunse, potrivit ofiţerului de poliţie Leo Kosinski.

Potrivit lui Kosinski, poliţia crede că a existat un singur atacator, care a fost de asemenea ucis.

Până acum, nu au fost oferite niciun fel de detalii cu privire la presupusul atacator, însă unele media l-au identificat ca fiind un manager al magazinului. Potrivit lui Kosinski, poliţia nu poate confirma deocamdată dacă atacatorul era angajat al supermarketului Walmart.

Poliţia nu a precizat nici dacă atacatorul a murit în urma unor răni autoprovocate. Poliţiştii cred că atacul a avut loc în interiorul magazinului, însă au anunţat că un trup a fost descoperit în afara supermarketului.

Kosinski a mai spus că, „din câte ştie”, poliţia nu a tras niciun foc de armă.

„Cred că focurile de armă încetaseră când a sosit poliţia”, a afirmat el.

SUA sunt cu regularitate scena unor atacuri sângeroase în masă şi a altor violenţe cu arme de foc, însă problema privind controlul armelor rămâne politic ultrasensibilă şi Congresul este în continuare reticent în a înăspri legislaţia în acest domeniu.

Atacul din supermarketul Walmart a avut loc cu 48 de ore înainte de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) şi survine după un atac cu armă de foc într-un club de noapte frecventat de comunitatea LGBTQ în Colorado Springs, statul american Colorado, la sfârşitul săptămânii trecute, atac care a suscitat o vie emoţie în SUA.

Compania Walmart, cea mai mare din domeniul comerţului cu amănuntul la nivel mondial, s-a declarat şocată de atacul care a avut loc în statul Virginia.

„Suntem şocaţi de acest eveniment tragic care a avut loc în magazinul nostru din Chesapeake, în Virginia. Ne rugăm pentru cei care au fost afectaţi, comunitatea şi colaboratorii noştri. Colaborăm strâns cu forţele de ordine şi ne angajăm să-i susţinem pe colaboratorii noştri”, a declarat grupul pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al Spitalului General Sentara Norfolk a declarat pentru postul de televiziune WAVY că cinci răniţi au fost internaţi aici.

Senatorul de Virginia Mark Warner s-a declarat „profund îndurerat de ştirile privind acest nou atac armat în masă care a avut loc în SUA, de data aceasta la un magazin Walmart din Chesapeake”.

Louise Lucas, membră a Senatului din Virginia, a declarat şi ea că are „inima total sfâşiată la ideea că acest cel mai recent atac armat în masă din America a avut loc în seara aceasta (marţi seara) într-un (supermarket) Walmart din districtul meu în Chesapeake”.

„Nu voi avea linişte atât timp cât nu se vor găsi soluţii pentru a pune capăt acestei violenţe endemice legate de arme, (violenţă) care a curmat atâtea vieţi în ţara noastră”, a subliniat senatoarea pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...