Șapte senatori democrați cer administrației Obama declasificarea informațiilor privind pirații cibernetici ruși

Șapte senatori democrați cer administrației Obama declasificarea informațiilor privind pirații cibernetici ruși

Mai mulți senatori democrați fac presiuni pentru ca administrația Obama să admită deschis, în baza unor noi informații obținute de serviciile secrete, că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie cu scopul de a facilita o victorie a lui Donald Trump, au indicat pentru CNN surse concordante.

Surse familiare cu ancheta privind atacurile cibernetice lansate dinspre Rusia au declarat, pentru postul american de televiziune, că tot mai mulți oficiali din cadrul serviciilor de informații au convingerea că amestecul Rusiei în alegeri a avut scopul de a-i direcționa pe alegători spre Trump, și nu a urmărit pur și simplu subminarea procesului politic. Aceleași surse au afirmat că există noi informații în acest sens, dar că nu le pot detalia, dată fiind natura secretă a acestor date.

Cererea de declasificare a venit sub forma unei scrisori semnate de șapte senatori democrați și adresate președintelui Barack Obama. În document se arată că "există informații noi cu privire la Guvernul rus și alegerile din SUA". Semnatarii solicită ca aceste informații să fie făcute publice.

În ciuda presiunii puse de democrați, nu există semnale că se vor adăuga elemente noi la declarația făcută în data de 7 octombrie de Directorul Agenției Naționale de Informații, în care au fost prezentate interpretările experților americani în securitate cibernetică față de activitățile Rusiei, transmite CNN.

Agențiile de informații au învinovățit Rusia pentru acțiunile de piratare online și au subliniat că scopul este de a se amesteca în procesul electoral din Statele Unite. Nu s-a sus niciodată public că intenția Rusiei a fost să îl ajute pe republicanul Donald Trump să o învingă pe democrata Hillary Clinton.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...