Şaptesprezece arestări în cadrul unei ample operaţiuni internaţionale împotriva unei reţele de trafic de droguri

Forţele de ordine din mai multe ţări europene au arestat miercuri 17 persoane în cadrul unei ample operaţiuni împotriva unei reţele de trafic de droguri, a anunţat poliţia olandeză, informează AFP.

Aceste arestări au fost efectuate datorită informaţiilor interceptate în sistemul de telefonie criptată EncroChat, utilizat de criminalitatea organizată, a precizat poliţia olandeză într-un comunicat.

Acţiunea, întreprinsă în colaborare cu forţele de ordine din Belgia şi Spania, a dus la arestarea a 17 persoane cu vârste între 25 şi 68 de ani.

Raiduri au fost efectuate simultan în "zeci de locuri" în Olanda, Belgia, Spania, Ungaria şi Slovacia, a informat poliţia olandeză, precizând că au fost confiscate stupefiante, arme de foc, maşini şi bani cash.

Majoritatea celor arestaţi sunt suspectaţi de implicare în trafic de droguri şi activităţi de spălare a banilor. Unii sunt acuzaţi de asemenea de posesie ilegală de arme, potrivit poliţiei.

Ţările de Jos le-au cerut autorităţilor belgiene şi spaniole extrădarea suspecţilor arestaţi pe teritoriul acestor ţări.

Poliţiile franceză şi olandeză au anunţat la începutul lui iulie destructurarea EncroChat, reţea mondială de comunicaţii criptate, ceea ce a permis descifrarea a milioane de mesaje schimbate între infractori peste tot în lume. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

3 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!