Sărbatori transformate în jocurile foamei. Avertismentul unui medic despre „sezonul colecistitelor și pancreatitelor“

Sărbatori transformate în jocurile foamei. Avertismentul unui medic despre „sezonul colecistitelor și pancreatitelor“

Ouăle, cozonacii, drobul şi carnea de miel pot provoca neplăceri dacă sunt consumate în exces sau haotic, iar medicii fac apel la moderație și bunul simț alimentar.

Drob de miel și ouă de Paști FOTO: Arhivă, Adevărul

„Sărbători Pascale cu lumină și bucurie în suflet! Hristos a înviat! (…)Nu transformați aceste sărbători din nou în <jocurile foamei>! Altfel vom fi nevoiți să declarăm sezonul colecistitelor și pancreatitelor oficial deschis”, a scris dr. Alexandru Nechifor, pe Facebook.

Medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă și gastroenterologie la Spitalul Județean Galați, ne sfătuieşte să fim atenţi, în această perioadă, în special la cantitatea de alimente pe care o consumăm.

În nenumărate rânduri, medicul a recomandat ca între mesele să fie o diferenţă de câteva ore, de 5-6 ore cel puţin. De asemenea, să nu consumăm în exces ouă, drob de miel, carne de miel, cozonac și pască. Mare atenție și la consumul excesiv de alcool - avertizează doctorul.

Specialistul spune că trebuie să înţelegem că Paştele durează trei zile, iar „după sărbatorile pascale există viaţă”. Aşadar, trebuie să fie atenţi în special la cantitatea pe care o consumăm.

„Să încercăm să consumăm mai puţin decât de obicei, să încercăm să reducem numărul de mese cu care eram obişnuiţi în perioada de post, să încercăm să reducem măcar două mese pe zi. Ar fi mult mai uşor pentru organism să se adapteze la această modificare bruscă de dietă. Mesele cu diferenţa între ele de câteva ore generoase, 5-6 ore cel puţin, ar ajuta organismul să digere mai uşor, să se adapteze”, a explicat medicul Alexandru Nechifor , într-un interviu pentru „Adevărul”.

De asemenea, este bine ca salata verde, ceapa, usturoiul verde, ridichile şi alte legume, zarzavaturi și verdețuri să nu lipsească de pe masa de sărbătiri. Desigur, mişcarea este extrem de importantă, în perioada cu mese îmbelşugate.

Dr. Alexandru Nechifor este medic specialist de medicină internă la Spitalul Județean Galați, doctor în medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, atestat în adictologie în Bordeaux (Franţa) și prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro