Sărituri cu schiurile: Polonezul Kubacki, învingător la Garmisch în a doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline

Sărituri cu schiurile: Polonezul Kubacki, învingător la Garmisch în a doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline

Polonezul Dawid Kubacki a încheiat învingător vineri la Garmisch-Partenkirchen (Germania) în a doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile, transmite presa internaţională.

Câştigător al ediţiei trecute a competiţiei, Kubacki a doborât recordul trambulinei de la Garmisch-Partenkirchen, cu o săritură de 144 m în finală, după ce sărise 139 m în manşa întâi. Precedentul record era de 143,5 m.

El l-a devansat cu 7,2 puncte pe norvegianul Halvor Egner Granerud (137/136 m). Podiumul a fost completat de un alt polonez, Piotr Zyla (129,5/137 m).

Granerud a urcat pe primul loc în clasamentul Turneului, devansându-l cu doar 4 puncte pe germanul Karl Geiger, locul 5 vineri. Geiger este câştigătorul primei etape a competiţiei, la Oberstdorf, tot în Germania.


În cursa pentru victoria finală mai sunt polonezii Kamil Stoch şi Kubacki, despărţiţi de lider de 6,7, respectiv 8,6 puncte.

Etapa a treia va avea loc duminică la Innsbruck (Austria).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”