Șase angajați ai ambasadei americane la Kabul, concediați pentru consum sau posesie de droguri

Șase angajați ai ambasadei americane la Kabul, concediați pentru consum sau posesie de droguri

Șase angajați ai ambasadei americane la Kabul au fost concediați pentru consum sau posesie de droguri, a anunțat vineri un responsabil american, într-un caz stânjenitor pentru administrația de la Washington, care a cheltuit miliarde de dolari în Afganistan în lupta împotriva narcoticelor, informează AFP.

Concedierile au avut loc în urma unei anchete desfășurate de ambasadă după ce unul din angajați a fost văzut rătăcind fără țintă prin sediul misiunii și având 'un comportament incoerent, părând a fi sub influența unor substanțe ilegale', potrivit informațiilor publicate de Wall Street Journal.

'Putem confirma că șase persoane au fost implicate și că toate erau angajați temporari', a indicat diplomația americană, precizând că 'niciun salariat (permanent) al Departamentului de Stat nu a fost implicat în incident'.

Comunicatul nu precizează cetățenia celor șase angajați concediați și nici ce fel de droguri au consumat aceștia.

În ultimii 15 ani, guvernul american a cheltuit miliarde de dolari în încercarea de a eradica drogurile în Afganistan. Această țară rămâne însă de departe cel mai mare producător mondial de opiu, una din sursele majore de venituri pentru insurgenții talibani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”