Șase angajați ai ambasadei americane la Kabul, concediați pentru consum sau posesie de droguri

Șase angajați ai ambasadei americane la Kabul, concediați pentru consum sau posesie de droguri

Șase angajați ai ambasadei americane la Kabul au fost concediați pentru consum sau posesie de droguri, a anunțat vineri un responsabil american, într-un caz stânjenitor pentru administrația de la Washington, care a cheltuit miliarde de dolari în Afganistan în lupta împotriva narcoticelor, informează AFP.

Concedierile au avut loc în urma unei anchete desfășurate de ambasadă după ce unul din angajați a fost văzut rătăcind fără țintă prin sediul misiunii și având 'un comportament incoerent, părând a fi sub influența unor substanțe ilegale', potrivit informațiilor publicate de Wall Street Journal.

'Putem confirma că șase persoane au fost implicate și că toate erau angajați temporari', a indicat diplomația americană, precizând că 'niciun salariat (permanent) al Departamentului de Stat nu a fost implicat în incident'.

Comunicatul nu precizează cetățenia celor șase angajați concediați și nici ce fel de droguri au consumat aceștia.

În ultimii 15 ani, guvernul american a cheltuit miliarde de dolari în încercarea de a eradica drogurile în Afganistan. Această țară rămâne însă de departe cel mai mare producător mondial de opiu, una din sursele majore de venituri pentru insurgenții talibani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?