Șase persoane în stare gravă în Franța după participarea la studii clinice pentru un nou medicament

Șase persoane în stare gravă în Franța după participarea la studii clinice pentru un nou medicament

Șase persoane se află în stare gravă în Franța după ce au luat parte la un studiu clinic pentru un laborator european anonim care testa un nou medicament, a anunțat vineri Ministerul Sănătății din Franța citat de agenția Reuters.

Ministerul nu a precizat pentru ce anume urma să fie utilizat acest medicament, însă a declarat că cei șase voluntari, dintre care unul este în comă, au fost într-o stare bună de sănătate până la luarea medicamentelor din cadrul acestui studiu, pe cale orală, la o clinică din Bretania, în nordul Franței.

Canalul francez de televiziune iTele a afirmat că cercetarea se făcea pentru un calmant conținând canabis și a avut loc la un laborator din Rennes.

"Acest test a fost efectuat într-o clinică privată specializată în efectuarea studiilor clinice", a precizat ministerul într-un comunicat.

Toate studiile cu privire la medicamente au fost suspendate și toți voluntarii care luau parte la cercetări au fost revocați din această activitate benevolă, mai notează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...